Pjesma 'Dio tebe' u piano verziji najavljuje turneju grupe Nola

Grupa Nola kreće na koncertnu turneju ‘Nola Piano – 20 godina ljubavi’, a nastupit će u Splitu, Mostaru, Rijeci, Puli i Zagrebu. U dvadesetogodišnjoj karijeri osvojili su niz priznanja, privukli tisuće slušatelja, a okruglu obljetnicu okrunit će i sasvim posebnim albumom ‘Nola Piano’.

Album izlazi krajem godine i donosi najljepše i najpoznatije pjesme grupe Nola snimljene u potpuno novom aranžmanu. U namjeri da što uvjerljivije prenese emociju svojih pjesama Nola ih je odlučila ‘ogoliti’ do kraja pa se u ovoj interpretaciji pojavljuju samo klavir i vokal. Nove aranžmane pjesama poput „Dio tebe“, „Iznad oblaka“, „Zauvijek“, „Do kraja“ osmislio je i odsvirao pijanist Leon Brenko.

Izlazak ovog izdanja pratit će i regionalna koncertna turneja ‘Nola Piano – 20 godina ljubavi’, a objavljujemo i prve datume koncerata: u Splitu, Mostaru, Rijeci, Puli i Zagrebu!

Pjesmom Dio tebe najavljuje se Nola Piano album.

Pjesma „Dio tebe“, nastala je prije nešto manje od dvadeset godina kao crtica iz tadašnjeg života mladog i ludo zaljubljenog para Gabi i Marijana. Glazba je energija, a njihova proizlazi iz njihovog dvadesetogodišnjeg zajedničkog života. Zvuk i atmosfera pjesama je intimna, čuje se svaki šum, uzdisaj, kao da udobno sjedite u malom prostoru, a Gabi i klavir sviraju samo vama.

“Tada nismo mogli ni sanjati da će vremenom ‘Dio tebe’ mnogim parovima postati ljubavni zavjet ili ona ‘naša’ pjesma”, poručuje Nola (Gabi i Marijan)

Od davne 1995., kad su hit singlom “Dio tebe” i istoimenim albumom osvojili glazbeni eter, pa sve do danas i albuma „Nola Piano“ – nepromijenjeno je ostalo jedno; osnivači grupe Gabi i Marijan i dalje su zajedno, zaljubljeni i predani jedno drugome kao prvoga dana. Zbog toga ih nerijetko proglašavaju u najmanju ruku „neobičnom pojavom“ na hrvatskoj sceni jer pojam veze i ljubavi danas proživljava egzistencijalnu krizu – normalno je rastajati se, a sve nenormalnije biti u skladnom i dugovječnom odnosu. Upravo zbog toga nastavili su svoj razvoj u smjeru intimnijeg albuma i akustičnog koncertnog programa uz klavir i gitaru, jer će tako publici na najbolji mogući način prenijeti emociju koju zajedno „žive“ već dvadeset godina.

U novoj sezoni 2012./2013. „Nola Piano“ posjetit će preko dvadeset gradova, a pet možemo otkriti već sada; to su Split – Quasimodo (6.12.), Mostar – Calamus ( 7.12.), Rijeka – Tunel ( 14.12. ), Pula – Muzej Crkva Sveta srca (22.12.) i Zagreb – Sax na Valentinovo 2013 (14.2.)

Povratak na Net.hr