Inva Mula u Zagrebu

Sjajna operna diva Inva Mula, najširoj javnosti poznata po atraktivnoj ulozi Dive Plavelagune u filmu Peti element, neobične pjevačice anđeoskoga glasa, nastupit će 29. prosinca u KD Vatroslav Lisinski.

Koncert u Lisinskom bit će svečana promocija nedavno objavljenog albuma ‘Il Bel Sogno’ u izdanju Virgin Classics, a koji je snimljen sa Zagrebačkom filharmonijom.

Umjetnica će uživo i uz pratnju Zagrebačke filharmonije po dirigentskom palicom Ive Lipanovića izvesti niz arija iz opera poput Verdijeva ‘Nabucca’, ‘Trubadura’ i ‘Traviate’, Puccinijeve ‘Tosce’ i ‘La Boheme’, Straussova ‘Šišmiša’ te mnogih drugih sjajnih klasičnih djela, ali i, uz podršku našeg cijenjenog i internacionalno priznatog tenora Tomislava Mužeka i neke od najpoznatijih opernih dueta.

Inva Mula rođena je u albanskom glavnom gradu Tirani kao kći Avni Mule, čuvenog albanskog pjevača i skladatelja. Pobijedila je na glazbenim natjecanjima u Tirani, Bukureštu (međunarodno priznato natjecanje George Enescu) i Barceloni, a nagrađena je i nagradom na prvom međunarodnom natjecanju Plácido Domingo Operalia u Parizu 1993. godine.

U Francuskoj je ostvarila uloge u Bizetovoj Carmen i njegovim rijetko izvođenim djelima La Jolie fille de Perth i Ivan IV, u BelIinijevoj I puritani, Puccinijevom Turandotu, Gounodovom Faustu, Berliozovoj Béatrice et Bénédict, Lalo’s Le Roi d’Ys i Cherubinijevoj Mïdïe. U Italiji je redovito surađivala s čuvenim Riccardom Mutijem i to u milanskoj operi La Scala, a nastupala je u opermama La Traviata, Lucia di Lammermoor, La Bohème, Manon, Rigoletto, L’elisir d’amore, Don Pasquale, Falstaff i Gianni Schicchi.

U bečkoj Staatsoper ostvarila je glavne role u operi La Traviata i Les Contes d’Hoffmann. Redovito je nastupala i na opernim pozornicama u Njemačkoj i Španjolskoj, a nastupi u SAD-u uključuju gostovanja u Los Angelesu, Washingtonu, Chicagu i čuvenoj njuorškoj operi Metropolitan. La Traviata ju je odvela i u London, Toronto i Japan.

Mulina reputacija operne zvijezde nadišla je brojne operne kuće i koncertne dvorane u kojima je nastupala i to nastupom u već spomenutom ekstravagantnom znanstveno-fantastičnom filmu ‘Peti element’ Luca Bessona iz 1997. godine u kojem je podarila glas filmskom liku Diva Plavalaguna – slavnoj i visokoj opernoj zvijezdi plave kože, izvodeći ariju iz opere Lucia di Lammermoor i uspješni hit ‘The Diva Dance’.

Karte za koncert koji započinje u 19.30 sati u Lisinskom možete potražiti na blagajni dvorane po cijeni od 150 i 200 kn, a na koncertu je organizirana i prigodna prodaja izdanja Inve Mule.

Povratak na Net.hr