Koncertna promocija Sunnysidersa u Caffe Kinoteci

Tri tjedna nakon izvrsnog nastupa u zagrebačkoj Tvornici ispred legendarnog blues gitariste Johnnyja Wintera, Sunnysiders su pripremili središnju promociju svog albuma prvijenca nazvanog Licence to blues. Koncertna promocija održat će se u u petak, 23. ožujka u Caffe Kinoteka.

S obzirom da je dobar dio albuma inspiriran prošlogodišnjim putovanjem u Memphis, šetnjama uz Mississippi i događanjima na Beale Street, jednoj od najpoznatijih svjetskih glazbenih ulica – ne treba se čuditi da su za svoju promociju izabrali Caffe Kinoteka.

Riječ je o unikatnom zagrebačkom (neglazbenom) prostoru ležerne atmosfere u kojem se povremeno ipak svira i koji po mnogima ima onu opuštenost kakvu tako lako postižu američki kafići s malom pozornicom u kutu, koja kao da je tu sasvim slučajno.

Nakon što su kao predstavnici Hrvatskih blues snaga u veljači prošle godine na 27th International Blues Challengeu u Memphisu u konkurenciji isključivo američkih izvođača izborili polufinale, Sunnysiders polako grade vlastitu karijeru i prepoznatljivost te će u Kinoteku, s daleke obale bluesa, donijeti dinamičnu, uglavnom akustičnu veselu autorsku glazbu i pamučnu atmosferu američkog juga.

Caffe Kinoteka, Kordunska 1, u petak, 23. ožujka u 21 sat. Ulaz je slobodan.

Sunnysiders su:
Boris Hrepić – Hrepa: vokal, gitara, ukulele, benđo, usna harmonika, stomp
Antonija Vrgoč – Ro La: vokal, gitara, perkusije, stomp
Goran Gubić – Hans: gitare
Igor Paradiš – Šparka: cajon, udaraljke

Povratak na Net.hr