NATPISI S UROCIMA

VLASNICA TRGOVINE U JAPANU STALA NA KRAJ KRAĐAMA WC PAPIRA ZBOG KORONAVIRUSA: ‘Napisala sam im da će na njih biti bačena kletva’

Kako bi zaustavila krađe toalet papira vlasnica japanske prodavaonice postavila je ispred njih crteže očiju i drugih ‘urokljivih’ znakova

Suočena s neprekidnim krađama toalet papira, vlasnica japanske prodavaonice dosjetila se jadu – postavila je natpise s “urocima”. Suočeni sa širenjem koronavirusa panični Japanci počeli su stvarati zalihe predmeta poput toalet papira, konzervirane hrane i dezinfekcijskih sredstava. Oni koji se nisu uspjeli domoći rola papira pribjegli su drugome – počeli su ih krasti iz javnih wc-a.

Mink Itachibe, vlasnica prodavaonice u prefekturi Niigati, uočila je da joj iz wc-a ljudi dnevno ukradu tri do pet rola papira. Stoga je izradila crteže očiju i drugih ‘urokljivih’ znakova te ih objesila ispred rola papira.

“To sam napravila kao šalu, no čini se da je djelovalo”, kazala je za CNN. “Japanci su dosta praznovjerni. One koji su pomišljali na krađu htjela sam šokirati mišlju da će na njih biti bačena kletva”. Itachibe kaže da od postavljanja crteža role papira više ne nestaju iz wc-a u prodavaonici.

Situaciju s koronavirusom iz minute u minutu u Hrvatskoj i svijetu možete pratiti OVDJE.

Povratak na Net.hr