banner

ZOMBI KUNE

ZBOG VIRUSA POBILI MILIJUNE KUNA I SAD IMAJU PROBLEM: Zvijeri same izlaze iz grobnica, a stvarnost je alarmantija od zombi-apokalipse

Na tisuće su pobacane u masovne grobnice, no ispostavilo se kako to i nije dobra ideja

Nakon što je ujesen Danska odlučila pobiti 17 milijuna kuna koje uzgajaju zbog krzna, javio se novi problem. Tijela životinja koje su ubili nakon što se kod njih pojavio koronavirus počela su sama izlaziti iz grobova. Na tisuće su pobacane u masovne grobnice, no ispostavilo se kako to i nije dobra ideja.

NAKON DANSKE ODLUKE O UBIJANJU 17 MILIJUNA KUNA: WHO ispituje biosigurnost na farmama za uzgoj kuna

„Kako se tijela raspadaju, stvaraju se plinovi. Zbog toga se šire. Tako, u najgorim slučajevima, tijela su izgurana iznad površine“, rekao je glasnogovornik policije Thomas Kristensen, prenosi Boing Boing. Ističe kako je to prirodan proces, ali problem je nastao zbog zakapanja. „Na nesreću, metar zemlje na koncu nije metar – sve ovisi kakvo je tlo. Problem je pješčano tlo na zapadnom Jutlandu koje je prelagano i prerastresito, Morat ćemo staviti još jedan sloj zemlje“, kaže.

Najveći strah lokalnih vlasti je zagđenje pitke vode obzirom na to da su u relativnoj blizini mnogih grobnica jezera i vodotokovi.

Povratak na Net.hr