MRTVA TRKA ZA FOTELJU

ZABORAVI PONEKAD ČOVJEK DA JE UMRO I ODE DATI GLAS, ALI OVO JE NEŠTO NOVO: Ustao je iz lijesa i započeo kampanju!

Kampanju za izbore koji će se održati u lipnju počelo je već tisuće kandidata za zastupnike, guvernere i gradonačelnike

Carlos Mayorga, meksički kandidat na lokalnim izborima, svoju je političku kampanju prije nekoliko dana započeo iz lijesa. Tako je pokušao upozoriti na stopu nasilja u gradu Juarezu, koji je, zbog kombinacije pandemije i nemara aktualnih vlasti, postao “grad mrtvih”.

Korona ubila više od 200 tisuća ljudi

Mayorga je na predizborni skup, koji se održao na mostu između meksičkoga pograničnog grada Juareza i El Pasa u Teksasu, stigao u lijesu. Pratili su ga njegovi suradnici odjeveni u zaštitnu medicinsku opremu, a u rukama su nosili bukete cvijeća kako bi skrenuli pozornost na broj žrtava koronavirusa koji u ovoj zemlji prelazi čak 200 tisuća.

UŽAS JE NJIHOVA FURKA: Našli smo 30 najgorih profila na Tinderu, sada nam je potpuno jasno zašto je Han i dalje Solo

“Svoju smo političku kampanju odlučili započeti iz lijesa jer na taj način političarima želimo uputiti poruku da ondje ljudi umiru zbog njihove indiferentnosti”, kazao je Mayorga te dodao: “Isti oni političari koju su šutjeli i ranije zbog visoke stope organiziranog kriminala, šute i sada kad su suočeni s kaotičnom situacijom zbog covida”.

U kampanji smrtno stradalo 16 kandidata

Grad Juarez nalazi se u sjevernoj državi Chihuahui na granici sa Sjedinjenim Državama u okrugu u kojemu se kandidira Mayorga i jedan je od dijelova Meksika najpogođenijih kriminalom.

Kampanju za izbore koji će se održati u lipnju počelo je već tisuće kandidata za zastupnike, guvernere i gradonačelnike. O ozbiljnosti situacije na koju upozorava Mayorga govori i podatak po kojemu je dosad u kampanji smrtno stradalo 16 kandidata.

Imaš komentar?

Povratak na Net.hr