ZAUSTAVI SE, VJETRE

URNEBESNO NEPOTREBNO: Uz ventilator za puhanje pod pazuho više nema mrlja od znoja

S globalnim zatopljenjem, ljeta su svake godine sve toplija i držati pazuha suhima je sve veći izazov. Iako se mnogi još uvijek oslanjaju na dezodoranse, dovitljivi Japanci su se prihvatili high-tech alternative dostojne njihove reputacije prvaka u ludim izumima.

Thanko, tvrtka koja je najpoznatija po svojim gadgetima za kavu, izbacila je na tržište Waki ne Shita Kura (japanski za “Uređaj za hlađenje ispod pazuha”), mali ventilator koji prikači na rukav i isporučuje udare svježeg zraka pod vaša pazuha.

Uređaj se napaja pomoću tri AAA baterije i može držati pazuha uredno suhima od pet do devet sati, ovisno o tome koja se od tri brzine koristi.

Ako želite ostati ohlađeni duže od toga, možete spojiti ventilator na računalo ili zasebno kupljen set baterija s uključenim micro USB kablom.

Thanko tvrdi da su pazusni ventilatori vrlo lagani (30g) i dovoljno tihi za korištenje i u gužvi, tako da ne bi trebali brinuti da će vaša zujava pazuha o privući neželjenu pažnju.

Ventilator je vrlo mali, dimenzija tek 60 x 65 x 15 mm, a zahvaljujući kvačicama također može hladiti i prsa: umjesto na rukav, samo ga okačite s prednje strane košulje i vaš će torzo i vrat ostati suhi.

Thankov jedinstveni uređaj za hlađenje prodaje se na internetu po cijeni od 24 dolara, ali vjerojatno ćete morati kupiti dva, osim ako niste planirali naizmjence koristi jedan za oba pazuha.

Povratak na Net.hr