MEDICINSKI FENOMEN

TINEJDŽERICA IZ BRAZILA PLAČE KRVAVE SUZE: Slučaj zbunio liječnike, nitko nema pojma što joj je

Djevojka je odradila mnoštvo pretraga, no nijedna nije otkrila uzrok pa je puštena na kućnu njegu

Tinejdžerica (15) iz Brazila zbunila je liječnike jer je tjedan dana plakala krvave suze iz nepoznatog razloga, piše Oddity Central.

Doris se razboljela 12. rujna kada ju je majka odvela u bolnicu u Sao Paolu. Žalila se na bol u trbuhu, a dijagnosticiran joj je bubrežni kamenac. Dobila je lijekove i poslana doma, no nekoliko dana poslije ponovno je završila na hitnoj zbog krvi koja joj je izlazila iz jednog oka.

Liječnici su pregledali Doris, ali nisu mogli pronaći uzrok krvavih suza. Budući da se nije žalila na bol ili neugodu, ponovno su ju poslali doma.

“Moja kći odradila je bezbroj pretraga, ali nisu mogli pronaći uzrok problema. Liječnici su ju poslali doma. Napravit ćemo sve što se od nas traži, samo želimo znati što joj je”, rekla je njena majka Juliana Teixeira.

Nekoliko sati nakon povratka iz bolnice, Doris je počela plakati krvave suze iz oba oka, što je još više zabrinulo njenu obitelj. Ponovno su ju odveli u bolnicu, ali ni tada nitko nije znao što joj je.

Prisutnost krvi u suzama zove se hemolakrija i liječenje ovisi o uzroku. Isto tako, ponekad taj simptom nestane sam od sebe, bez liječenja i jasne dijagnoze. “Iako izaziva određeno čuđenje, to nisu kompleksni slučajevi za liječenje. Ovisno o uzroku, mogu se liječiti antibioticima i hormonskim lijekovima. Ova situacija pacijentu rijetko uzrokuje druge zdravstvene probleme”, objasnili su liječnici.

Imaš komentar?

Povratak na Net.hr