Žele spasiti čovječanstvo

SVI ŽIVIMO U ‘MATRIXU’? Tehnomilijarderi traže od znanstvenika da nas izvuku iz računalne simulacije

Teorija da svi mi zapravo živimo u simulaciji koju pokreće računalo postala je izrazito popularna među elitom u Silicijskoj dolini, piše Business Insider.

Tako sada dva milijardera traže od znanstvenika pomoć u izvlačenju svih nas iz ove simulacije.

Živimo u kosmičkom Matriksu?

Sve nas kontrolira računalo

Sam Altman, pomalo bizaran šef tvrtke koja pomaže tehnološkim startupovima Y Combinator, ima teoriju kako nas kontrolira tehnologija, preko čega je došao do teorije simulacije. Koja se pak temelji na ideji da su sva ljudska bića samo likovi u računalnoj simulaciji nekoga drugoga.

Teorija simulacija postala je dosta popularna među elitom Silicijske doline, i to toliko da je čak i Elonu Musku dosadilo pričati o njoj. Ali sada će nekoliko tehnomilijardera možda napraviti i nešto konkretno u vezi toga. I analitičari Bank of Americe su prošli mjesec rekli da postoji 50 posto šanse da živimo u fiktivnom svijetu nalik na onaj iz filma ‘The Matrix’.

Ne zna se točno koji su to milijarderi, ali lako je moguće da je riječ o Musku i Altmanu ili njegovu prijatelju Peteru Thielu, ali stvarno je fascinantno vidjeti s kolikom ozbiljnošću mnogi inteligentni i uspješni ljudi shvaćaju ovu teoriju simulacije.

Povratak na Net.hr