NEVJEROJATNA SNIMKA

SVI ZA JEDNOGA, JEDAN ZA SVE: Leopard napao psa na ulici, ubrzo je jako požalio

Sigurnosne su kamere snimile kako je leopard koji je napao psa pred stambenom zgradom na kraju morao pobjeći nakon što je pas pozvao pojačanje.

Snimka sigurnosne kamere iz stambenog kompleksa u predgrađu Bombaja pokazuje leoparda kako napada psa na parkiralištu.

SNIMLJEN KRVAVI OBRAČUN TRI PREDATORA: Pogledajte šokantnu borbu mambe, orla i leoparda

Pobjegao kada je postao brojčano nadjačan

Kompleks se nalazi u blizini Nacionalnog parka Sanjay Gandhi, koji je poznat po velikom broju leoparda.

“Video jasno pokazuje kako je leopard prvo napao psa te ga zatim odvukao iza vozila. No pas se uspije izvuči iz leopardovih kanđi te napravi buku kako bi uzbunio druge pse u okolici”, rekao je stanovnik Shailesh Rao, član grupe građana koji žele probuditi svijest o životu među leopardima.

“Nakon što su dojurili i drugi psi, grupa je prisilila leoparda na povratak u šumu.”

Indijski leopard
Indijski leopardi mogu biti opasni i po ljudeFoto: Wikimedia

Rao kaže kako ljudi koji stanuju u okolici nisu bili niti svjesni prisutnosti leoparda sve dok ih lavež pasa nije naveo da provjere sigurnosne kamere.

“Psi su toliko lajali da su stanari postali sumnjičavi. Nakon što su provjerili snimku shvatili su da je u njihov kvart ušao leopard. Ovo je zastrašujuće”, rekao je Rao lokalnim medijima.

Šumari patroliraju

Sanjay Kank iz Šumarske uprave rekao je kako su poslani stručnjaci u stambeni kompleks kako bi primjenili sigurnosne mjere i objasnili stanarima što se događa.

“Tim šumara patrolira ovim područjem svake noći kako bi pomogli u spriječavanju bilo kakvih neželjenih incidenata. Stanari su se uspaničili i dobivamo pozive u pomoć ali nema razloga za brigu jer se leopardi često viđaju u ovome području”, rekao je Kank.

Stanari su izjavili kako je pas kojeg je leopard napao ozlijeđen, ali da se oporavlja.

Imaš komentar?

Povratak na Net.hr