VIDI TI TO

STAN IZ DONJE DUBRAVE STEKAO SVJETSKU SLAVU: Pročitajte što stranci pišu o domu kojem su se Hrvati čudili i ismijavali ga

Vlasnik je za tu posve neobičnu nekretninu tražio 50 tisuća eura

Sjećate li se stana iz Donje Dubrave smještenoga u garaži koji se pojavio u oglasniku Njuškalo krajem veljače? Eto, sada je stekao svjetsku slavu. Netko je taj bizaran dom postavio na društvenu mrežu Reddit i skupio preko stotinu komentara.

Vlasnik tražio 50 tisuća eura

Podsjetimo, riječ je o trosobnome stanu koji je u međuvremenu uklonjen iz oglasnika, a koji je zainteresirao našu javnost budući da je uređen unutar stupa rotora uz postavljene prozore i vrata između etaža parkirališta (vidi fotografije na dnu članka).

SVI PRIČAJU O ‘STANU’ U DUBRAVI S OGLASNIKA: Prozori gledaju na rotor nadzemne garaže; Vlasnik traži keš ili kuću u Gračanima ili na Braču

Njegov vlasnik nekretninu je procijenio na 50 tisuća eura, ali je pritom dodao i da je raspoložen za zamjenu nekretnina u podsljemenskoj zoni ili na otoku Braču.

Fotografijama je zainteresiranima otkrio da se stan sastoji od tri manje sobe, dnevnog boravka s kuhinjom, kupaonice i WC-a, a medijima je priznao da ga je preuredio na mjestu nekadašnjeg poslovnoga prostora.

Ljerka Petranjek, voditeljica Odjela za etažiranje pri Gradskom stambeno-komunalnom gospodarstvu, nakon objava na hrvatskim portalima je potvrdila da je tu nekretninu posjetila sudska komisija, ali i pritom naglasila da slučaj još uvijek čeka rasplet situacije na Zemljišnoknjižnom odjelu Općinskog građanskog suda u Zagrebu.

Bilo kako bilo, čitatelji hrvatskih portala i korisnici društvenih mreža stan su ismijali, pitali se kako je uopće moguće da je legalan, a uglavnom su slično reagirali i korisnici Reddita.

Ipak, neki su nas iznenadili i pozitivnim kritikama, odnosno tvrdnjama da bi iskeširali koliko treba.

Prenosimo te komentare u nastavku:

“Unutra uopće nije uređen tako loše. Očekivao sam puno gore”

“Na neki svoj čudan način zapravo izgleda udobno”

“Hej, u pitanju je nenadmašan ambijent. Izvanredan smještaj za ljubitelje automobila i(li) garaža”

‘Meni je cool’

“Imao sam prijatelja koji je profesor djembea. Ljudi koji sviraju bubnjeve unutar stambenih zgrada nisu baš omiljeni, te im je teško naći prostorije za vježbanje. On je naposljetku pronašao nešto slično”

A MISLILI STE DA STE VIDJELI SVE: Pojavio se oglas za jedan bizaran stan u Zagrebu; teško je prepričati, pogledajte gdje se nalazi

“Želite iskreno? Baš bih volio da mogu živjeti tamo”

“Meni je na neki način cool. Čini se kao nešto novo i zabavno. Vjerojatno sam živio i na lošijim mjestima što se tiče kvalitete života, a i nije baš da moraš u njemu provesti cijeli život. Možda bi  u njemu trebalo provesti godinu dana, tko zna, možda bi se nekome naposljetku i svidjelo”

“Ja bih se uselio”

“Slažem se, i ja bih. Također sam mišljenja da je cool”

“Pustite priču, kao stvoren je za ljubitelje automobila. Da nije u Zagrebu, da mi je bliže, platio bih koliko traže”

 

 

Povratak na Net.hr