Šta vam rade mačke kad ih ne vidite (VIDEO)

Emisija o tajnom životu kućnih ljubimaca koja će vas šokirati

Osmogišnji Claude voli da lovi miševe, odmara se u dvorištu i da noću krade mačju hranu komšijinom ljubimcu. Iako je sa svojom vlasnicom, 47-godišnjom Henriettom Mulnier, preko sedam godina, ona nije imala pojma o njegovim noćnim aktivnostima.

Nisam imala pojma. Sad mi je jasno zašto je debeo iako ga držim na dijeti – kroz smeh priča Henrietta.

Njena i mnogo drugih priča deo su dokumentarne serije BBC-a “Horizon: The Secret Life Of The Cat”, a ekipa snimatelja nedelju dana je pratila živote 50 mačaka u selu Shamley Green, nadzirala ih 24 sata i opremila ih GPS ogrlicama koje su pratile njihovo kretanje.

Portal Index prenosi da će rezultati ovog istraživanja iznenaditi milione gledalaca.

To su fascinantna stvorenja jer jednim su delom još uvek divlja. Svi vlasnici žele da znaju šta njihovi ljubimci rade kada ih puste iz kuće – objašnjava dr. John Bradshaw sa univerziteta Bristol koji je uz Saru Ellis vodio ovo istraživanje.

Zanimljivo je posetiti i stranicu na kojoj možete pogledati neke od kandidata, snimke njihovog kretanja i kartu koja pokazuje koji su put prevalili u 24 sata.

Naprimer, desetogodišnja Ginger svakog je poslepodneva putovala do svog “zakletog neprijatelja” Tiggera i s njim započinjala okršaje koji su se uglavnom sastojali od ljutitog siktanja.

Pedesetogodišnja Debbie Harris uvek se pitala zašto njen mačak Kato izlazi svake večeri oko 22 sata, a nakon što je pogledala video, dobila je i odgovor. Reč je o sukobu sa šestogodišnjom Phoebe koju Kato izbegava, a noć je njegovo vreme jer Phoebe je mogla izlaziti samo tokom dana.

Povratak na Net.hr