OVO NISU ISTINE

SRAMOTA NEZAPAMĆENIH RAZMJERA: Članak o Ivani Brlić Mažuranić postao hit zbog najluđeg komentara ikad; ‘Gasi internet!’

Netko je u Hrvatskoj očito sve ovo vrijeme živio ispod kamena

Povijesna fotografija naše čuvene književnice Ivane Brlić-Mažuranić (1874. – 1938.) postala je viralna, ali iz potpuno pogrešnoga razloga. Jedan je domaći portal, naime, objavio uspomenu na autoricu, koja je ostavila neizbrisiv trag u dječjoj književnosti.

Taj je članak trebao biti svojevrsni hommage velikoj umjetnici, ali zahvaljujući jednomu komentaru na Facebooku, Ivana Brlić-Mažuranić završila je na satiričnoj stranici Dnevna doza prosječnog Dalmatinca, gdje joj, ni u najbizarnijim snovima, ne bi trebalo biti mjesto.

SNIMKA OD 60 MILIJUNA PREGLEDA: Cura je postala hit zbog teške blamaže u teretani; ‘Sad znamo da i žene to rade’

Evo, gledamo i ne vjerujemo

Brodportal.hr obilježio je 82. obljetnicu smrti ove književnice i lijepo napisao: “Dogodilo se na današnji dan 21. rujna – Preminula Ivana Brlić-Mažuranić…”, ali netko tko je očito sve ovo vrijeme živio ispod kamena (a nije ni otvorio članak), pomislio je kako je to najnovija tragična vijest.

“Pa ovo je strašno. Ova 2020. je najgora godina! RIP. Sućut obitelji”, piše u komentaru, koji je izazvao salve smijeha i ruganja na Facebooku. “Ode nam i Brlićka…”, sarkastično je opisao objavu administrator Dnevne doze prosječnog Dalmatinca.

DA OVO NIJE SNIMLJENO, NE BISMO VJEROVALI: Policija ju zaustavila zbog pojasa, a ona briznula u plač – ‘Ali užasno mi se kaka…’

Ljudi se maestralno sprdaju

Objava je od sinoć prikupila više od 5000 lajkova te je podijeljena gotovo 200 puta. Ekipa masovno komentira kako ih “već dugo nešto nije nasmijalo kao ovo”. “Gasi internet! Dalje od ovoga nema!”, složili su se mnogi. A našlo se i totalno originalnih poruga…

“Zbog odluke civilnog stožera, ne može se znati dan pokopa, ali vrijeme možda i objave”, “A još jučer je imah u rukama”, “Jel od korone i ona?” “80-ak godina gori doli”, sprdaju se pratitelji spomenute Facebook stranice.

Imaš komentar?

Povratak na Net.hr