NESVAKIDAŠNJI PROSVJED

SOTONISTI POSTAVILI SKULPTURU BAFOMETA PRED ZGRADU VLADE: Razlog im je iznenađujuće prizeman

Štovatelji sotone slavili su otkrivanje demonske statue kozoglavog stvorenja s krilima pred vladinom zgradom u SAD-u.

Članovi Sotonskog hrama donijeli su jučer 2,5-metarsku skulpturu Bafometa, okultnog hibrida koze i čovjeka na zemljište sjedišta države Arkansas u Little Rocku, piše Mirror.

Prosvjed protiv vlasti

Krilato čudovište sjedi na tronu ukrašenom pentagramom. Pored njega je dijete koje s obožavanjem gleda u čovjeka s kozjom glavom. Ovaj je kip bio dio prosvjeda ispred sjedišta državnih vlasti zbog spomenika s deset zapovjedi koji se već nalazi tamo.

Kip je sada uklonjen, ali je Sotonski hram podnio tužbu da bude ponovo postavljen u ime vjerskog pluralizma i Prvog amandmana, javljaju lokalni mediji. Sotonska crkva, koja ima predstavnike širom svijeta, tvrdi kako su pisali državnim zakonodavcima kako bi zatražili dopuštenje postavljanja kipa Bafometu.

“Ovaj je događaj zamišljen kao okupljanje na kojem će Sotonski hram slaviti pluralizam zajedno s kršćanskim i sekularnim govornicima”, rekao je Lucien Greaves, glasnogovornik i suosnivač Sotonskog hrama. “Ljudi brojnih vjera doći će zajedno kako bi odbacili pokušaje zakonodavstva države Arkansas da privilegira jednu religiju nad drugima.”

‘Zahladiti će u paklu’

Spomenik s deset zapovijedi prvi je put postavljen prošle godine, nakon zakona kojeg je sponzorirao republikanski senator Jason Rapert, koji je povodom ovog skupa na Facebooku objavio “Bez obzira što ovi ekstremisti izjavili, stvarno će zahladiti u paklu prije no ovaj uvredljivi kip prisilno bude postavljen na zamljištu državnog Capitola Arkansasa.”

SOTONA IMA TWITTER I PRIZNAJEMO DA JE URNEBESAN: ‘Poslao bih te kvragu, ali te ne želim gledati svaki dan’

“Naše pravo postavljanja spomenika određeno je izbornim i zakonodavnim procesom ta ga je podržao pravosudni sustav. Zakonska procedura praćena je do najsitnijeg detalja kada su državni tajnik i Komisija za umjetnost na Capitolu održali seriju otvorenih i javnih sastanaka kako bi dobili mišljenje javnosti o postavljanju spomenike deset zapovijedi”, napisao je senator.

Povratak na Net.hr