DA SE ZAMISLIŠ

PROCURILA ĐAČKA ZAKLETVA IZ 1914.: Tekst je izazvao burne reakcije na Facebooku – ‘Ljudi, promislite što je napisano!’

Smatrate li da se ovakva praksa treba vratiti u škole?

Na Facebook stranici Opanak objavljena je đačka zakletva iz 1914. godine, koja je izazvala burne reakcije korisnika ove društvene mreže. Zbog onoga što su tadašnji učenici morali izgovarati, mnogi poručuju da se ovakva praksa treba pod hitno vratiti u škole.

Bilo je to drugačije vrijeme

“Zaklinjem se da neću uništiti drveće i obećavam da neću pljuvati po podu i u školi, ni u kući, ni na putu, dajem riječ de neću kvariti ograde i nanositi kvar građevinama, nikad neću bacati papire ili bilo kakvo smeće na ulici, bit ću uvijek pristojan, štitit ću ptice, branit ću tuđu imovinu onako kako bih želio da drugi brane moju, obećavam da ću biti iskren i pošten građanin”, navodi se u zakletvi.

CRNOGORCA PITALI KAKVA JE SEZONA, ON ISPALIO HITČINU KOJA OBILAZI REGIJU: ‘Napokon smo se Srba oslobodili, ali…’

‘ODAVNO JAČI VIDEO NISMO IMALI’: Penzići iz BIH postali viralni hit, gledajte i učite kako se unose drva u kuću

“Ovo treba ponovno vratiti u školu”, smatraju neki, dok su mnogi primijetili da je zakletva napisana na latinici pa su posumnjali u njezinu vjerodostojnost. Međutim, drugi kažu da je pretipkana pa da je zato na tome pismu. “Jao, ljudi, što ste se uhvatili kako je napisano. Promislite što je napisano. Dokle ćemo uništavati sve oko nas?”, jedan je od komentara ispod objave.

Povratak na Net.hr