Bizarne li korespodencije

PRIZNAJTE, UVIJEK STE ŽELJELI TO NAPRAVITI: Pogledajte što se dogodi ako odgovorite na spam mail

Iskusnim korisnicima maila, spamovi ne znači ništa.

Jednostavno ih samo izbrišete bez i da ih otvorite, ili ih pustite da se gomilaju u ‘Spam’ folderu vašeg inboxa. ali jeste li se ikada zapitali što se dogodi ako odgovorite na njih? Jedan je čovjek proveo dvije godine odgovarajući na spam elektroničku poštu sa spektakularnim rezultatima, piše Interesting Engineering.

Vrijedi li što e-pošta ‘made in Germany’?

Ugovaranje trgovine preko spama

Količina zlata je izgleda nekako povezana s time koliko ste bogatiFoto: YouTube

Deseci spam poruka traže prebacivanje novca, pomoć u vezi dozvole za vizu i puno drugih problema povezanih s novcem. Umjesto da ih obriše, britanski je komičar James Veitch odgovarao ne te upite. Zatim je snimio odgovore i objavio ih on-line, gdje su brzo postali viralni. Čak je dobio i mail od ‘Winnie Mandela’, supruge pokojnog Nelsona Mandele.

Veitch kaže kako je igra počela kada je dobio mail od nekog Solomona Odonkoha, koji mu je ponudio misteriozan posao. Umjesto da izbriše poruku, učinio je ono što su mnogi željeli učiniti te je odgovorio. Solomon mu je ponudio poslati 25 kilograma zlata čiju je vrijednost procijenio na 17.5 milijuna kuna, a za čiju bi prodaju Veitch dobio 10%.

Nakon što mu je Veitch s puno entuzijazma odgovorio da pristaje, ‘Solomon’ je s njime nastavio komunikaciju koja je ubrzo postala vrlo bizarna.

Povratak na Net.hr