POLTERGEIST

DUH SNIMLJEN KAKO POMIČE NAMJEŠTAJ!? ‘Nevjerojatno, da li se ovo stvarno događa?’

Grupa lovaca na duhove ostala je zabezeknuta nakon što su uočili poltergeista na snimci sigurnosne kamere hotela, i to samo par metara od mjesta gdje su oni sami sjedili i planirali svoje slijedeće istraživanje.

Selena Wright (45) i njeni prijatelji nisu mogli vjerovati svojim očima kada su ugledali kako jeziva prikaza otvara vrata svjetiljke koja je stajala na šanku hotelskog bara, na mjestu gdje su Beatlesi snimili svoj film Help!.

USLIKALI DUHOVE! Strašno je kakve sve utvare lunjaju sjenkama, čovjek se zamisli

Duh iznenadio istražitelje

Grupa prijatelja uživala je u čaju dok su tražili lokacije za daljnje istrage kada su dobili i više nego što su tražili ovog ponedeljka u hotelu Antrobus u Amesburyu, piše Mirror.

Snimka sigurnosne kamere pokazuje Sereninu prijateljicu Karin Beasant kako bezbrižno priča a onda se iznenada okreće prema dekorativnoj svjetiljci koja se iznenada otvara.

“Čuli smo nekakav kliktavi zvuk i odmah smo se okrenuli i pogledali. Sjedili smo tamo širom otvorenih usta, razmišljajući ‘Da li se ovo stvarno događa?’. Bilo je tako uzbudljivo”, ispričala je osnivačica grupe Paranormal Wiltshire Selena.

“Moj prijatelj Colin koji je ‘senzitivan’ (u stanju osjetiti paranolmalne događaje) pojurio je i izvršio hladno skeniranje ali nije ništa uhvatio.”

Ova se svjetiljka počela sama od sebe otvarati i zatvaratiFoto: Screenshot/YouTube

Nitko ne može objasniti snimku

“Podijelila sam ovu snimku s našim paranormalnim prijateljima kako bi pronašli neko racionalno objašnjenje ali čak i naši najskeptičniji kontakti nisu mogli objasniti što se dogodilo. Sve nas je zbunilo.”

Selena kaže da, iako je i sama istražiteljica paranormalnih pojave, po prirodi je stvarno skeptična, ali da bi jako željela da se ovdje radilo o nečem stvarnom.

“Ovo je vrsta stvari za koju se nadaš i moliš tijekom istrage, ali samo ne baš u trenutku kada si stvarno opušten usred dana i uživaš u čaju s keksima.”

Hotel s dugom povješću

Hotel Antrobus otovren je još u 17. stoljeću, na temeljima samostana iz 11. stoljeća. Legende govore kako se unutar hotelove široke mreže podruma nalazi i nekoliko tunela koji vode do bivšeg samostana.

Upravitelj hotela Damian Kuczera kaže kako je dosta bivših zaposlenika tvrdilo kako su bili svjedoci neobjašnjivim događajima i ukazanjima na području hotela.

“Ovaj hotel ima bogatu, sretnu povijest i poznat je po neobičnim događajima, ali ni jedan nije bio negativan”, kaže Kuczera.

“Fascinirani smo činjanicom da smo uhvatili taj trenutak kamerom, ali ne mislim da je to bilo iznenađenje za većinu mog osoblja ili redovitih gostiju.”

Povratak na Net.hr