Zračna čudesa

PILOTI OTKRIVAJU: 7 najbizarnijih čuda koja su ikada susreli tijekom leta

Ovoga je tjedna Reddit zapitao pilote da se prisjete najčudnijih stvari koje su vidjeli iz svoje kabine, prenosi indy100.

Praktički je nemoguće provjeriti istinitost ovih priča, ali činjenica je kako su neke od njih stvarno posebne.

OVO JOŠ NISTE VIDJELI: Piloti snimili slijetanje u Split, pogledajte kako to izgleda iz kokpita

1. Međunarodna svemirska postaja (ISS)

iss
Neobičan susret na velikoj visiniFoto: thinkstock

“Krstarili smo na velikoj visini, 13.100 metara, a Sunce je zalazilo iza nas. I odjednom ugledamo tu sjajnu točku kako se pojavljuje na obzoru direktno pred nama, i počne se kretati nevjerojatno brzo”, priča redditovac u/Tugboatdriver.

“Pozvali smo centar i pitali trebaju li nas obavijestiti o nekakvom prometu, jer je ono stvarno izgledalo kao da juri ravno prema nama. Odgovorili su da nema nikakvog prometa ispred nas, pa smo im mi opisali svjetlu točku koja je jurila prema nama, a avion iza nas je potvrdio isto to. Zatim je centar odgovorio ‘Sačekajte malo’.”

“Par minuta kasnije vrati se s odgovorom ‘Ono što ste ugledali je svemirska postaja’.”

2. Uživanje u divljini

Korisnik u/lendergle pisao je o situaciji kad se približavao maloj pisti u Pennsylvaniji, te je nazvao kontrolu leta za izvještaj o situaciji na tlu.

Osoblje je odgovorilo o uobičajenim uvijetima a zatim dodalo: “Pazite na crnog psa na poletno sletnoj stazi. Upravo tjera krdo jelena.”

Par minuta kasnije, dok su prilazili pisti, u/lendergle je ugledao “malu crnu točku kako trči okolo i ganja hrpu većih smeđih točaka. Pripremio sam se za finalni pristup pisti, spreman za odustajanje ako bi bilo životinjskih zapreka na stazi. Jeleni su otišli, a pas je sjedio na ‘brojevima’ na kraju piste.”

Dobar pas.

3. Mornarička podmornica

podmornica
Puno je veća nego što izgledaFoto: Purestock/Thinkstock

Dosta smo ljubomorni na to kakav život ovaj vodi, no u/vivaplextaneous je letio jedrilicom preko planinskog grebena na Havajima.

S druge strane grebena bila je uvalica, a u vodi se nalazio jednostavno masivan objekt.

“Prvo sam pomislio da se radi o kitu, a zatim shvatio kako je puno veći od kita. Bila je to podmornica američke mornarice.”

“Radilo se o najvećem vozilu koje sam ikada vidio u cijelom životu, osjećao sam se nekako sitnijim pored nje. Teško je i zamisliti koliko su čudovišno velike dok ih ne vidite iz zraka.”

S obzirom da Mornarica Sjedinjenih Država ima druge najjače zračne snage na svijetu, odmah iza Zračnih snaga Sjedinjenih Država, vjerojatno je bilo stvarno hrabro nadlijetati tu podmornicu.

4. Kombajn pregazio, i pojeo, auto

kombajn
Ovaj može sažvakati sve i svakogaFoto: Ingram Publishing/Thinkstock

Da, dobro ste to pročitali.

Redditovac u/xAlecto tvrdi da je, dok je jedrilicom nadlijetao jedno malo selo, primjetio kombajn kako ‘žvače’ auto, “dok je nekoliko ljudi panično trčalo okolo”.

“Definitivno smiješno.”

Slažemo se.

5. Ptica

golub
Susret s golubom na visini od 3 kilometraFoto: thawats/thinkstock

Na visini od preko 10.000 stopa (3.050 metara), golub je stvarno nevjerojatan prizor, kaže u/rocky7786.

6. Ružičasto jezero

Kada je letio od Melbournea u Perth u/aleks93 primjetio je ružičasto jezero.

Jezero dobije ružičastu boju zbog zelene alge Dunaliella salina, a moguće i zbog visoke koncentracije morskih vodenih kozica.

Kada voda postane slanija od morske, pod pravim temperaturnim i svjetlosnim uvjetima alga akumulira pigment beta karoten, što rezultira ružičastom bojom.

Stvarno izgleda sjajno.

7. Nemamo pojma

šokiran
Šok i nevjericaFoto: giphy

Našu posljednju priču malo je teže objasniti, a i zvuči pomalo zastrašujuće.

Redditovac u/quantum_man kaže kako je letio nad Koloradom kroz izrazito oblačno nebo.

“Iznenada, neka čudna svjetla počela su blijeskati i mijenjati boje oblaka. Čujem buku motora ali kontrola leta tvrdi kako sam ja jedini leteći zrakoplov u tom dijelu neba. I dan danas nije mi jasno što se točno dogodilo.”

Povratak na Net.hr