PRAVI MALI SPEKTAKL

OVO JE SVE: Lik se na kandidaturi za načelnika hvali sakramentima. Pokopali ga u komentarima, a onda se on još zakopao odgovorom

‘Također bih predložio gospodinu Glavašu da usput obavi i bolesničko pomazanje, kako bi dodao sebi dodatan politički bod, i istaknuo se medu ostalim kandidatima’, rekao je

Boris Glavaš, kandidat Hrvatskih suverenista i niza drugih desnih stranaka za načelnika općine Podbablje, istaknuo je na Facebook stranici  svoje kvalitete zbog kojih bi baš on trebao biti načelnik općine, a  među njima je naveo i da je na vrijeme i uredno primio sakramente.

“Rođen: 3.6.1976.god. u Splitu; Uredno i na vrijeme primio sakramente: krštenja, Prve svete pričesti, Svete potvrde ili krizme i kršćanske ženidbe;  Oženjen i otac troje djece; Osnovna i srednja škola u Imotskom; Pravni fakultet-Split, Sveučilište u Splitu; Upravno-pravni studij, Sveučilište u Splitu; Državni stručni ispit, Ministarstvo uprave; Certifikat u području javne nabave, Ministarstvo gospodarstva; više od 15 godina radnog iskustva na službeničkom mjestu u Općini Podbablje; Utemeljitelj 2005.god. Športskog društva Drum i predsjednik 2005-2013; Dopredsjednik Športskog društva Drum 2013-“, nabraja, liberalno koristeći velika slova i točke poslije rednih brojeva.

O tome kako nisu svi uvjereni da je primjereno isticati sakramente, najbolje oslikavaju komentari korisnika.

Tko odlučuje kad je vrijeme za sakrament? Vaš predsjednik Zekanović?

“Jel’ Vi stvarno mislite da je vjera, i to što se na ‘vrijeme’ primilo sakramente krštenja, prve pričesti, krizme i kršćanske ženidbe mjerilo da je netko pošten, sposoban da bude načelnik bilo koje općine? Drugo, tko i kad odlučuje je li uredno i na vrijeme sakrament kršćanske ženidbe?
Vaš predsjednik stranke Zekanović? Treće, predsjednik Vaš stranke je osoba koja nit’ ima karakter, karizmu i viziju, sve što zna ponuditi je nacionalizam. Ne živimo u 90, treba vizija za budućnost, a kod Vas je jedino prisutan nacionalizam, vjera i ništa drugo. Žalosno da ljudi puše takve priče. Želim Vam svako dobro. Lp”,  komentira jedan korisnik, dok je drugi svoje ogorčenje formulirao prilično ironično.

‘Predložio bih gospodinu da odmah odradi i bolesničko pomazanje’

“Drago mi je da je u startu naglašeno da su skoro svi sakramenti na vrijeme obavljeni, jer je to od krucijalnog značaja za voditi bilo kakvu upravnu jedinicu. Također bih predložio gospodinu Glavašu da usput obavi i bolesničko pomazanje, kako bi dodao sebi dodatan politički bod, i istaknuo se medu ostalim kandidatima. Sretno vam!”, komentirao je korisnik.

Hrvatski suverenisti smatrali su nužnim odgovoriti na ovakve komentare, možda i zato što je ovaj komentar skupio tri puta više lajkova od originalne objave.

Tako, ispod objave u kojoj se njihov kandidat hvali sakramentima koji su primljeni “uredno na vrijeme”, ističu kako je vjera osobna stvar, ali idu i korak dalje, te osim što korisnika prozivaju imenom i prezimenom jer “svi znaju da ne živi u Podbablju”, a spominju i “vrtić u Splitu kojeg pohađa njegov najmlađi brat’

“S obzirom da se upuštate komentirati i predlagati nešto što je vezano na osobnoj razini kao i donošenje odluke svake osobe da li će ili neće primiti sakramente ili hoće li ili neće zatajiti svoju vjeru, a sve s ciljem da skupite koji lajkić misleći da ste valjda duhoviti, predlažemo vam sljedeće, a to je da dođete vi i vaši uistinu živjeti u Općinu Podbalje u Drum gdje ne živite a to zna cijelo mjesto, a sve kako bi i dalje oni koji dođu na vlast u Općini Podbablje mogli su/financirati Dječji vrtić u Splitu koji pohađa vaš najmlađi brat, jer Hrvatski suverenisti ako budu u prilici sigurno se neće baviti ‘proračunskim akrobacijama’ kako bi udovoljili vašim željama i potrebama, tako da nam je jasna vaša zainteresiranost za ishod lokalnih izbora u Podbablju. Na samom kraju želimo Vam svako dobro!
Lp”, poručuju Hrvatski suverenisti.

 

Imaš komentar?

Povratak na Net.hr