KAKVO VALENTINOVO

OVAJ GENIJALAC JE UKRAO ZARUČNIČKI PRSTEN JEDNOJ SVOJOJ CURI DA ZAPROSI – DRUGU: A onda su njih dvije shvatile što gospodin radi…

Dok policija nije mogla otkriti njegov pravi identitet, djevojke su uspjele iskopati i članove obitelji pa ga sada čeka i niz drugih optužnica

Joseph L. Davis (48) taman uoči Valentinova pobjegao je od obje svoje ljubavi jer je bio uhvaćen u nesvakidašnjoj krađi – ukrao je zaručnički prsten jedne svoje djevojke kako bi zaprosio drugu.

Policija u američkoj Floridi u petak je objavila za njime tjeralicu nakon što ga je prijavila prevarena djevojka. Iako preljub nije kazneno djelo, krađa nakita jest, a osim toga, kad je konačno otkriven pravi identitet muškarca koji se jednoj djevojci predstavljao “Joe Brown”, a drugoj “Marcus Brown”, policija je shvatila kako ga traži i zbog niza drugih djela.

Njegova maska počela je padati ranije ove godine kada je žena detektivima da je otkrila kako je njezin dečko zaručen s drugom. Ponovno, samo po sebi ništa kriminalno, ali je na Facebook stranici njegove zaručnice vidjela njenu fotografiju sa zaručničkim prstenom koji je bio identičan njezinu iz prethodnog braka. Kad je otišla provjeriti kutiju s nakitom, otkrila je da joj nedostaje prstenje, ali i drugi nakit, uključujući i dijamantni prsten koji je pripadao njezinoj baki. Ukupna vrijednost ukradene imovine bila je oko 6.270 američkih dolara.

Žrtva se suočila s “Brownom” zbog krađa. Također je započela komunikaciju s drugom zaručnicom, koja joj vratila joj neke stvari. Nakon što su obje veze prestale zbog nevjere, žrtve su počele međusobno surađivati ​​i s detektivima.

Čak ju zvao i da dođe živjeti kod njega – u kuću zaručnice

Zaručnica iz Orlanda opisala je kako ju je i “Brown” prevario – čak je dovodio i odabranicu svoga srca u kuću svoje drage dok ova  bila na poslu, tvrdeći da je kuća njegova i tražio od nje da se preseli k njemu. Detektivima je rekla da je spakirala stvari, prodala namještaj i bila spremna za useljenje, da bi joj jednog dana rekao da je posao propao.

Zaručnica je također izvijestila da joj u stanu nedostaje laptop i nakit nakon što se “Brown” odselio i nestao.

Obje su žene izvijestile da su upoznale “Browna” u istoj aplikaciji za sastanke, OKCupid, 2015. i 2016. Ali niti jedna nije imala njegovo pravo ime. Kad su detektivi pretraživali baze podataka i dijelili fotografije “Browna” s drugim agencijama za provođenje zakona u nadi da će ga identificirati, ništa nisu našli. Međutim, zaručnica se sjetila imena i adrese nećakinje koju je “Brown” imao u Sjevernoj Karolini. Pomoću tih podataka detektivi su uspjeli ući u trag ženi za koju se ispostavilo da je sestra Josepha Louisa Davisa, čije su se fotografije podudarale sa fotografijama obje žrtve.

Ispostavilo se da je Davis imao evidenciju osuđenog zločinca iz Oregona i Sjeverne Karoline, a ima i aktivni nalog za uhićenje iz Oregona zbog nesreće s koje je pobjegao. Njegova prethodna uhićenja uključuju posjedovanje fiktivne osobne iskaznice, podnošenje lažne policijske prijave, nasilje u obitelji te posjedovanje kokaina s namjerom prodaje. U jednom od zapisnika, zatvor u kojem je boravio naveo je da ima tetovažu križa s natpisom “Samo Bog mi može suditi” (originalno, znamo) na lijevoj ruci – identično tetovaži koju su obje žrtve opisale kao svog dečka/zaručnika.

Imaš komentar?

Povratak na Net.hr