banner

URNEBESAN KONCEPT

OVAJ ČOVJEK JE BAŠ ONO ŠTO VAM DANAS TREBA: Nije ni čudo što je u samo mjesec dana skupio dva milijuna followera

Kanađanin je tražio način kako glazbeni talent primijeniti na društvene mreže na dosad neviđeni način i uspio je u svome naumu

Ako imate profile na Instagramu i TikToku onda vam sigurno nije promaknuo Lubalin, 30-godišnji Kanađanin koji je praktički razvio novi glabeni žanr – Facebook dramu. Naime, u jednom od popularnijih Facebook postova, dvije žene su se u komentarima svađale oko ukradenog recepta za složenac od brokule, što je on pretvorio u glazbeno remek-djelo.

Na TikToku je sredinom prosinca imao samo 5.000 pratitelja, a sada ga prati gotovo dva milijuna korisnika. “Tamo se morate iskazati. Pitao sam se kako mogu svoj glazbeni talent primijeniti na društvene mreže. Malo sam istraživao o tome i onda sam pomislio da bi bilo zabavno kada bih snimio screenshot neke rasprave na internetu i pretvorio ga u pjesmu”, rekao je za BuzzFeed.

OVO MORATE VIDJETI: Šalju svoje muževe u dućan po jednu stvar, njihove očajne face otkrivaju čitav urnebes ove spačke

U prvom videu u svojoj seriji ‘Internet drame’, koji je objavio 22. prosinca, uglazbio je screenshot rasprave s Facebooka i pretvorio ga u dramatičnu baladu. U njoj se upit o najmu kuće pretvori u zbunjenost, a naposljetku i prijetnju o kontaktiranju odvjetnika.

@lubalin

that escalated quickly… #sodramatic #humor #oldpeoplefacebook #boomer #musician #producer

♬ original sound – Lubalin

“Ne znam koji bi to bio žanr. Pokušavao sam pronaći dramatične akorde i svirati klavir. Definitivno se osjeti drama”, dodao je glazbenik.

Publika želi još

Cilj mu je bio doći do 100.000 pregleda, no samo nekoliko sati nakon objave njegov video su pogledali milijuni ljudi. U komentarima su ga preklinjali da snimi novi video.

“Taj cijeli tjedan ispitivali su me mogu li snimiti nešto slično. I onda sam to učinio”, ispričao je.

U drugom videu napravio elektroničku plesnu pjesmu koja je pratila screenshot poruke jedne žene koja se žali da je netko ukrao njezin recept za složenac od brokule i prodao ga kao svoj. Video se pokazao kao još veći hit od prvog, a publika se ne može zasititi ovog urnebesnog koncepta.

@lubalin

wake up, doris 🥦 #sodramatic #humor #oldpeoplefacebook #boomer #musician #producer

♬ original sound – Lubalin

“Mislio sam da će pritisak biti manji ako snimim još jedan video, ali sada osjećam još veći pritisak za idući”, priznao je Lubalin.

Nije siguran koliko će dugo nastaviti seriju videa, ali zna da njegovi fanovi žele još. “Iskoristit ću ovo što više mogu, ali isto tako osjećam da će mi uskoro dosaditi. Želim vidjeti mogu li smisliti neke druge koncepte”, zaključio je.

Povratak na Net.hr