’ŽRTVA PANDEMIJE’

ONA TRENUTNO PROLAZI KROZ PAKAO ZBOG SVOGA IMENA: Ne može rezervirati stol u restoranu, neznanci je zovu i vrište na slušalicu

Do prije nekoliko mjeseci ova je Engleskinja morala trpjeti samo šale o popularnom pivu

Corona Newton cijeli život sluša pošalice o svom neobičnom imenu. Nadimci povezani s popularnim pivom pratili su ju prije nego što je zakonski mogla popiti svoju prvu kriglu.

“Zvali su me Guinness i Budweiser. Tome sam se nekad smijala. No, ovo što se sada događa je jako frustrirajuće, a često zna postati i agresivno”, ispričala je 49-godišnja državna službenica za BBC.

Corona živi u Oldhamu koji trenutno broji najveći broj slučajeva covida-19 na 100.000 ljudi u Engleskoj.

Tvrdi da ju nitko ne shvaća ozbiljno otkad je počela pandemija. Naime, zbog svoga imena ne može rezervirati stol u restoranu ili otvoriti profil na nekoj web stranici jer svi misle da se zafrkava.

“Znali su mi reći: ‘Baš ću slušati nekoga tko se zove kao virus'”, izjavila je. Od početka pandemije znala je primati neugodne telefonske pozive. “Zovu me i pitaju: ‘Jesam li dobio virus?”, otkrila je Corona.

Prošloga tjedna kada je vozila kćer zubaru dobila je poziv ljutitog muškarca. “Kakav je osjećaj uništavati svijet?”, vrištao je u slušalicu.

Njezina kći također je doživjela neugodnost u školi kada ju je učiteljica opomenula jer previše koristi riječ ‘korona’.

‘Barem me neće zaboraviti’

Inače, ime Corona dolazi od latinske riječi za krunu, a označava i auru oko zvijezda i mjeseca. Poprilično je često španjolsko prezime, no manje je poznato kao ime.

Odrastajući u Droghedi, gradu na istočnoj obali Irske, Corona je rekla da se isticala time što njeno ime nije zvučalo katolički, iako ga je dobila po primalji misionarki koja ju je porodila. “Moji se roditelji nisu mogli odlučiti između imena Sara i Catherine pa su na kraju odabrali Coronu”, rekla je Engleskinja.

“U ovim teškim vremenima, ako sam nekome uljepšala dan smiješnim imenom, neka bude. Barem me nitko neće zaboraviti”, zaključila je.

Povratak na Net.hr