banner

TVRDI DA SE PROMIJENIO

OSUĐENI DILER KANDIDAT NA LOKALNIM IZBORIMA U BIH: ‘Samo da se zna, kod mene je gram bio gram’

Mladića od većine ostalih kandidata razlikuje činjenica da je osuđen zbog dilanja droge

U Bosni i Hercegovini 15. studenog održat će se lokalni izbori, a kao i obično, na površinu su isplivali zanimljivi kandidati. Jedan od njih je definitivno Abdulah Iljazović iz Maoče koji se našao na listi stranke Narod i pravda u distriktu Brčko.

Prema potvrđenoj optužnici iz 2017. godine, on je, zajedno s još jednom osobom, nabavljao je, vagao i dalje preprodavao marihuanu. Na to je podsjetila satirična Facebook stranica Raja sa biroa Official koja je objavila dio ove presude.

‘AUTOHTONI BALKANAC’: Frajer iz Sarajeva preveslao policajce, pogledajte kako se izvukao iz kazne za nenošenje maske

Ispod objave reagirao je sam Iljazović, zahvalivši im se na reklami.

“Znam da sam zeznuo situaciju i ne mogu pobjeći od toga. Vjerujem da mogu pokazati kako čovjek kada se okruži pravim ljudima može uraditi nešto što mu je bilo nezamislivo prije tri godine”, napisao je mladić i na kraju dodao: “Samo da se zna, kod mene je gram bio gram. Poštenje prije svega!”

Kasnije se biračima obratio i na svome Facebook profilu.

“Moj rezime nije ni blizu idealnog. Ne kažem za sebe da sam dobar. Ali želim biti dobar i želim pokazati da čovjek može koristiti društvu kada se okruži dobrim ljudima i usmjeri svoju energiju za društvenu dobrobit. Mislim da sam već dosta drugačiji. Nepotkupljiv sam, nikome dužan usluge i iskren”, poručio je Iljazović.

Povratak na Net.hr