POTRUDIO SE

ONO KAD JE GODINA TAKVA DA NAS OVAKVI PRIZORI U VLAKU UOPĆE NE ČUDE: Bar mu nije teško držati distancu…

Ekscentrični umjetnik prerušava se u zastrašujući kostim, ali tvrdi da ga većina sugrađana ignorira u metrou

Jonothon Lyons, konceptualni umjetnik i performer iz New Yorka, već mjesecima putuje podzemnom željeznicom prerušen u ogromnog štakora. Zahvaljujući tom performansu tvrdi da se ne mora brinuti o održavanju distance od dva metra tijekom pandemije koronavirusa.

Video Jonothona dok je prerušen u štakora zvanog Buddy postao je viralan nakon tvita njujorškog odjela za promet. “Hvala vam što nosite masku”, napisali su uz snimku.

Umjetnik ističe kako nosi zaštitnu masku ispod maske štakora, a ponekad ju stavi i na Buddyjevo lice kako bi sugrađanima ukazao na važnost zaštite tijekom pandemije.

Ponekad po metrou nosi i divovski komad pizze kako bi svome performansu udahnuo dašak realističnosti. Prolaznike uglavnom ne iznenađuju takve scene u metrou, a većina ih snima ili fotografira divovskog štakora.

Ideja o štakoru Buddyju nastala je prije više od 10 godina, a u prvom videu istraživao je čuveni Times Square. Jonothon je umirovio lika na kratko vrijeme, no redatelj Todd Strauss nagovorio ga je da opet odjene kostim za potrebe kratkog filma koji će se uskoro moći pogledati na YouTubeu.

Povratak na Net.hr