DVOJE U BOLNICI / Novi opasan trend na TikToku. Dvadesetak djece završilo s opeklinama želuca

Image
Foto: Shutterstock

Zbog tekućeg dušika grickalica izgleda kao da se dimi, ali ako se konzumira prije nego dušik ispari, može uzrokovati opekline i perforacije crijeva, a u težim slučajevima, može dovesti do smrti, objašnjava dr. Dicky Budiman. Ministarstvo je zatražilo od lokalnih zdravstvenih agencija da nadziru restorane koji koriste tekući dušik i istovremeno ih informiraju o tome kako potrošači mogu sigurno uživati u njemu

17.1.2023.
9:56
Shutterstock
VOYO logo

Društvena mreža TikTok, odnosno jedan od izazova na toj platformi ponovno uzrokuje ozljede kod djece.

Najnoviji slučaj stiže iz Indonezije gdje je ozlijeđeno više od 20 djece nakon što su sudjelovali u jednom trendu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Naime, djeca jedu slatkiš chiki ngebul, poznatiji kao "Zmajev dah".

Image
OPASNI IZAZOVI /

Sve brutalniji TikTok izazovi! Koji su izazovi, a koji savjeti kada je 90 posto mladih online?

Image
OPASNI IZAZOVI /

Sve brutalniji TikTok izazovi! Koji su izazovi, a koji savjeti kada je 90 posto mladih online?

Radi se o grickalici u dušiku, koja je opasna ako se konzumira prije nego što dušik ispari, a djeca su pretrpjela opekline u želucu, piše Guardian.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Zbog tekućeg dušika grickalica izgleda kao da se dimi, ali ako se konzumira prije nego dušik ispari, može uzrokovati opekline i perforacije crijeva, a u težim slučajevima, može dovesti do smrti, objašnjava dr. Dicky Budiman.

Zasad nema izvještaja o smrtnim slučajevima, ali je ministarstvo priopćilo da je oko 25 djece pogođeno, a dvoje je hospitalizirano. Budiman je rekao da bi broj pogođene djece mogao biti puno veći.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ministarstvo je zatražilo od lokalnih zdravstvenih agencija da nadziru restorane koji koriste tekući dušik i istovremeno ih informiraju o tome kako potrošači mogu sigurno uživati u njemu.

Mobilnim prodajnim mjestima s hranom savjetuje se da uopće ne prodaju takve grickalice. Također je od škola zatraženo da educiraju djecu o opasnostima.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Dosad je na TikToku na desetine videozapisa koji prikazuje tinejdžere kako jedu chiki ngebul, a onda im iz usta ide dim.

FON
Gledaj od 27.srpnja
VOYO logo