KAKVA BLAMAŽA!

‘NEMOJTE, SVIJET SE SMIJE’: Aplikacija za prijavu potresa pretvorila se u nešto sasvim drugo – objave Hrvata su sve bizarnije

Neki su se malo zabunili i pomislili da su na aplikaciji za dejtanje…

Nakon zadnjega potresa u Hrvatskoj, koji je u petak navečer pogodio Zagreb, Zagrepčani su pohrlili dojaviti to na EMSC-ovoj aplikaciji za dojavu potresa. Osim standardnih nagađanja kolika bi jačina potresa mogla biti te pokoje psovke, Hrvati su sada na EMSC-u počeli ostavljati i – romantične poruke.

 

Spominjale su se i majke…

“Matija, volim te”, “Nikolina iz Jazbine, volim te”, neke su od, vjerovali ili ne, prvih objava koje su Hrvati ostavili nakon potresa. A onda su se uključili i oni koji su valjda pomislili da su na Tinderu pa su iskoristili potres da pronađu srodnu dušu.

“Otvaram butelju, ima li koja preplašena djevojka u blizini da se zajedno bojimo?” pitao je jedan Zagrepčanin. Spominjale su se i majke, a bilo je i onih lucidnijih, koji su pokušali sugrađane upozoriti da prestanu zatrpavati aplikaciju besmislenim komentarima. No, bez uspjeha, jer i dalje su se spominjali čak i milkshakeovi, citirali folk hitovi…

ESKALIRALA SVAĐA HRVATA NA APLIKACIJI ZA PRIJAVU POTRESA: ‘Kakvi ste vi debili, prvo naučite čitati. Kreteni mutavi…’

“Svijet vam se smije”, zavapio je jedan Hrvat, no opet uzaludno. Hrvati su već toliko poznati na EMSC-u po dojavama potresa da je nedavno na službenom Twitter profilu EMSC-a osvanula i poruka za njih, nakon koje je stigla i isprika.

Aplikacija izgubila smisao

EMSC je Hrvatima poručio da “ispadaju smiješni i jadni” sa žalopojkama poput “Dokle više?” te “Ima li kraja?!” pa su se oni koji su se prepoznali u objavi na koncu – ispričali.

“Došlo je do nesporazuma zbog kojeg se ispričavam. Objavio sam komentar korisnika koji je u engleskom prijevodu sugerirao da su ljudi u Zagrebu i dalje napeti i nervozni zbog potresa. No, očito je da originalna poruka nije imala isto značenje”, stajalo je u isprici.

No, kako vidimo, neke Hrvate to nije previše omelo pa aplikaciju, koja treba biti informativna karaktera, i dalje zatrpavaju totalno bizarnim objavama.

Povratak na Net.hr