Pravilnik o upotrebi kolačića
Portal Net.hr unaprijedio je politiku privatnosti i korištenja takozvanih cookiesa, u skladu s novom europskom regulativom. Cookiese koristimo kako bismo mogli pružati našu online uslugu, analizirati korištenje sadržaja, nuditi oglašivačka rješenja, kao i za ostale funkcionalnosti koje ne bismo mogli pružati bez cookiesa. Daljnjim korištenjem ovog portala pristajete na korištenje cookiesa. Ovdje možete saznati više o zaštiti privatnosti i postavkama cookiesa

Vruće iz srca zemlje

NAJOPASNIJI ROŠTILJ NA SVIJETU? Vulkanska kuhinja kao da je za samog vraga

Španjolski restoran El Diablo osim što se nalazi na vrlo neobičnom mjestu, priprema hranu na nevjerojatan način. Sva se klopa priprema na roštilju i to ne bilo kakvom već iznad otvora u zemlji kroz koji dopire toplina vulkana.

Nacionalni park Timanfaya na na otoku Lanzarote, uz obalu Španjolske godišnje privlači tisuće turista ne samo zbog nevjerojatnih panorama već i zbog restorana El Diablo.

Arhitekt Cesar Manrique osmislio je i stvorio restoran 1970. godine i od tada do danas, svjetska je atrakcija. Hrana se priprema na ogromnom roštilju, podignutom na vulkanskim stijenama iznad otvora u zemlji kroz koji dopire toplina vulkana.

Na svu sreću, zadnja erupcija je bila 1824., pa su znanstvenici odobrili korištenje ove metode roštiljanja.

Povratak na Net.hr