BLIŽI SE KRAJ

MISLITE DA IMAMO JOŠ VREMENA PRIJE INVAZIJE ROBOTA? Pogledajte što se šeta kanadskim ulicama usred noći

Ovaj ‘poboljšani’ psić može se kretati neravnim terenom, penjati uz stepenice, otvarati zaključana vrata, a cijena mu je oko 480.000 kuna

Ako ste mislili da tek dolazi dan kada će roboti hodati među nama, prevarili ste se jer – oni su već tu.

Robot nalik psu nedavno je patrolirao kanadskim ulicama, a šetao ga je vlasnik s daljinskim upravljačem. Dvoje oduševljenih prijatelja snimilo je susret s robotskim psom koji ih je dobro odmjerio i pomalo uplašio.

Radi se o robotu tvrtke Boston Dynamics koji se može kretati neravnim terenom, otvarati zaključana vrata, plesati, penjati uz stepenice, a cijena mu je 74.500 dolara (480.000 kuna). U Singapuru su ga nedavno koristili za promociju socijalnog distanciranja zbog pandemije koronavirusa.

Prijatelji su objavili video susreta na društvenim mrežama i ubrzo je postao viralan s više od 14 milijuna pregleda. Fanovi znanstvene fantastike odmah su pronašli sličnosti s epizodom serije ‘Black Mirror’ i filmom ‘Terminator’.

“Bio sam s prijateljicom Kaedan kada smo ugledali robota. Šetao ga je muškarac koji je nosio daljinski upravljač. Prišli smo mu i pitali ga možemo li snimiti video, što nam je dopustio. Bio sam uplašen, ali i uzbuđen što ga vidim. Moja prijateljica mislila je da je nešto najslađe što je vidjela, čak ju čujete kako mu govori da ga voli. Vlasnik nam je otkrio da ga ima zbog posla, poručili smo mu da je to jako cool i pozdravili se. Bilo je uzbudljivo vidjeti robota, ali i jako jezivo”, rekao je mladić koji je snimio viralni video za Bored Pandu.

Povratak na Net.hr