NEMA DALJE

MAESTRALNO SPRDANJE: ‘Kako drugi vide Dalmatince, a kako oni sami sebe’ – ovaj hit od teksta dijeli se kao lud

Zanimljiva usporedba odmah je postala veliki hit na Facebooku

Kontinentalci često zbijaju šale na račun Dalmatinaca, a isto vrijedi i obrnuto. Taj vječni jaz dijeli Hrvate na dva dijela, a pritom se i jedni i drugi dobro zabavljaju pričajući lovačke priče o onim drugima. Nasreću, sve je to bezazleno, ali da stereotipi postoje – postoje.

Zanimljiva usporedba osvanula je na Facebook stranici Dnevna doza prosječnog Dalmatinca i odmah postala veliki hit. Već je u prvih sat vremena od objavljivanja zaradila gotovo 2000 lajkova i podijeljena je stotinjak puta.

DRŽANJE RAZMAKA NA DALMATINSKI: Naljepnica na kombiju rekla sve što vas ide ako prekršite upozorenje

Kako drugi vide Dalmatince

“Svaki Dalmatinac navečer piva u klapi. Cili dan je u šlapama i majici na špaline. Ako ne lovi ribu, leži ispod smokve. Na svako pitanje odgovara sa “Aaaaa?” Svi Dalmatinci su nezaposleni i neoženjeni, a baba i mater im kuvaju do 70. godine. Ako ga ne vide duže od dva dana u kafiću, sigurno je umra ili na nešto probija.”

Kako Dalmatinci vide sebe

“Jedan dan si doktor fizike, a drugi likar. Onda si političar i nogometni stručnjak. Onda u jednome danu moraš biti sve to. Sve znaš i razumiš, ali ti se ne da. Umaraju te svi kojima se stalno moraš mišat u život i pomagat im da shvate. Čekaš zimu jer ti je lito, koje još nije ni počelo, do*izdilo. Furešte bi ispalija na misec, a onda pi*diš da ih nema dovoljno. I za sve tvoje trude, nikako da ti daju penziju. Od jada kupuješ nove cvike od iljadu eura.”

Povratak na Net.hr