banner

NIŠTA NIJE ISTO

‘JESAM LI ŠTO PROPUSTIO?’: Frajer se vratio doma nakon 75 dana osame i potpune tišine, čujte ovo

Amerikanac se povukao u osamu baš tijekom najturbulentnijeg razdoblja u novijoj povijesti

Daniel Thorson, 33-godišnjak iz američke savezne države Vermont, vratio se kući nakon 75-dnevnog zavjeta tišine i meditacije u budističkom hramu. Ispostavilo se da je propustio štošta.

U međuvremenu njegovu je državu pogodila pandemija koronavirusa i najveća zabilježena smrtnost, kao i prosvjedi zbog smrti Afroamerikanca Georgea Floyda.

Thorson je počeo sa šutnjom sredinom ožujka, da bi 23. svibnja, nakon dva i pol mjeseca života bez elektroničkih uređaja i vijesti, tvitao: “Vratio sam se doma nakon 75 dana tišine. Jesam li što propustio?”

Kao što je kasnije saznao, propustio je puno toga jer se baš u tom razdoblju svijet drastično promijenio.

Daniel tvrdi da je pretpostavio da se nešto čudno događa kada je ušao u supermarket jer nije bio svjestan pravila o socijalnoj distanci. “Ljudi u trgovini čine se puno nervozniji nego što pamtim”, tvitao je 25. svibnja.

“Čim bih se pojavio na jednom dijelu trgovine, netko bi se pomaknuo. Odmah sam se upitao što sam učinio”, rekao je Thorson za New York Times.

Kada se vratio na društvene mreže shvatio je razmjere pandemije i koliko je ta tema zasjenila sve druge, kako na vijestima, tako i u razgovorima. “Sve drugo je nestalo. Više se ne govori o izborima. Sjajno je! Što se dogodilo s požarima u Australiji, nije li se Brexit dogodio?”, upitao je Amerikanac.

Povratak na Net.hr