ČITAŠ I NE VJERUJEŠ

ISTRAGA O PRIJEVARAMA U JAVNOM SEKTORU OTKRILA NEVJEROJATNE DETALJE: 15 godina se nije pojavljivao na poslu, ali je uredno primao plaću

Pitajte ga kako je uzeti pola milijuna eura lako

Djelatnik jedne bolnice u Catanzaru, gradu smještenome na samom jugu Italije, optužen je da se punih 15 godina (da, godina, dobro ste pročitali) nije pojavljivao na poslu.

Pritom je cijelo vrijeme primao punu plaću, pa su istražitelji izračunali da je u tom razdoblju uprihodio 538 tisuća eura, odnosno nešto malo više od četiri milijuna kuna, javlja talijanska novinska agencija Ansa.

AKO STE SE I OSJEĆALI DOBRO, SADA ĆETE MOLITI DA VAM IZMJERE TLAK: Pogledajte što medicinske sestre izvode dok vi ne pazite

Neimenovani muškarac na poslu se prestao pojavljivati 2005. godine, a kada je njemu nadređena žena pokušala pokrenuti disciplinski postupak, zaprijetio joj je nakon čega se povukla iz priče da joj se ne bi što dogodilo uoči odlaska u mirovinu. Njezin nasljednik o slučaju više nije vodio brigu, a šutjeti su odlučili i iz odjela ljudskih resursa.

Uhićenje je stiglo kao rezultat dugotrajne policijske istrage koja je imala za cilj otkriti prijevare u talijanskom javnom sektoru.

 

 

Imaš komentar?

Povratak na Net.hr