'ZNATE LI ŠTO STE UČINILE?'

I U AMERICI SE CIJEPE PREKO REDA, ALI ONI SU BAREM KREATIVNIJI: Doduše, izvedba im baš i nije nešto…

Obje žene imale su ispravne potvrde za prvu dozu cjepiva, no vlasti ne mogu objasniti kako su ih uspjele primiti

Dvije žene iz Floride nedavno su uhvaćene kako pokušavaju dobiti drugu dozu cjepiva protiv covida-19 tako što su se prerušile u starice.

Naime, 34-godišnjakinja i 44-godišnjakinja prerušile su se kako bi zavarale osoblje da su starije od 65, čime bi imale pravo na cjepivo. Dr. Raul Pinto, zdravstveni administrator u okrugu Orange, rekao je da su žene nosile kape, rukavice i naočale kako bi se postarale. Osoblje u centru za cijepljenje primijetilo je da izgledaju sumnjivo pa je pozvalo policiju.

Osoblje im je provjerilo dokumente, a pokazalo se da su im se imena podudarala s registriranim podacima, dok dob nije. Najbizarnije od svega jest što su žene imale ispravne potvrde kojima su dokazale da su primile prvu dozu cjepiva. Vlasti ne mogu objasniti kako su se uspjele cijepiti, no izgledno je da su prevarile osoblje svojim kostimima.

Policajac je snimio trenutak u kojem su prevarantice ulovljene, a snimka je nedavno izašla u javnost.

“Znate li što ste učinile? Ukrale ste cjepivo nekome tko ga treba više od vas. Sada neće dobiti drugu dozu pa ste samo potratile svoje i naše vrijeme. Ako se vratite bit ćete uhićene. Sretne ste što vas sad nisam uhitio”, rekao im je policajac.

Dobile su upozorenje za kršenje zakona, no protiv prevarantica nisu poduzete nikakve druge radnje.

S druge strane, liječnici upozoravaju da bi takvi pokušaji prevare oko cijepljenja mogli postati sve učestaliji.

Povratak na Net.hr