SUMANUTO I ZA TEORIJE ZAVJERE

EVO, ŠTO REĆI… Teksašani kažu da je snijeg umjetan, da ga je poslao Bill Gates; ‘Da je Trump na vlasti, sad bi bilo proljeće’

A njihovi pokusi kojima to pokušavaju dokazati, služe i kao podsjetnik zašto u uputama za elekrične uređaje stoje upozorenja poput “nemojte zalijevati televizore’

Velik dio SAD-a okovan je ledom i ekstremno niskim temperaturama, a čak 40 saveznih država izdalo je upozorenja zbog hladnoće, snijega ili leda.  Snijeg je zahvatio čak i države koje nisu baš na to navikle, poput Teksasa. No Teksašani ne prihvaćaju da je za ledeni val krivo globalno zatopljenje, u kombinaciji s geografskim zakonitostima, poput one po kojoj Sjeverna Amerika nema planinski masiv položenog istok-zapad koji bi spriječio prodor hladnog zraka s Arktika.

Za sve je kriv Gates i naravno, poraz Trumpa

Ne, neki Teksašani su uvjereni da je za sve kriv Bill Gates. U svoje slobodno vrijeme, dok se odmara od velike zavjere za ugrađivanje čipova, na Teksas je poslao lažni snijeg, a više korisnika Tik-Tika snimilo je i ‘dokaze’.

„Ovo je za našu vladu i Billa Gatesa. Hvala ti Bille Gatese što nas je*eno pokušavaš prevariti da je ovo pravi snijeg“. Govori korisnica dok upaljačem pokušava otopiti snijeg.

„Vidite da se ne topi, a počet će i gorjeti“, govori dok drži plamen uz grudu. „Snijeg ne gori. Snijeg se je*eno topi“, govori, čudeći se zašto snijeg postaje smeđ.  Svoj pokus nastavlja „Ako ovo sra*e stavim u mikrovalnu, počet će iskriti jer su u njemu i komadići metala“, govori u videu koji je uskoro izbrisala s Tik-toka (šokantno, znamo).

‘Držati snijeg iznad električnog uređaja, jako, jako pametno…’

Već i taj kućni pokus pobija njenu hipotezu – snijeg se počinje topiti, a mikrovalna nije eskplodirala zbog metala.

Kako činjenice nisu jača strana teotetičarima zavjere, to je nije pokolebalo, a i drugi Teksašani su nastavili sa svojim ‘pokusima’ kojima dokazuju da snijeg nije snijeg.

Na tik-toku je objavljen i video u kojem ispod grude leda drži sušilo za kosu, i potom se čudi zašto zašto se u roku od nekoliko sekudni gruda snijega nije pretvorila u vodu.

@sarahmojo

Someone said do it with a blow dryer #fyp #snowwontmelt #whatshappening #texasblizzard #centraltexas #conspiracytheories #helpmeunderstand

♬ original sound – Sarah Ward

Među komentarima se izdvaja jedan koji skreće pozornost na sasvim drugi aspekt pokusa, točnije kako nije baš pametno zalijevati vodom uključeni uređaj, koji još k tome po definiciji ima neizolirane električne grijače  „Držati komad leda je tek neznatno gluplje od glasanja za Teda Cruza (republikanca koji zdušno podržava Trumpa, a koji je usred snježne oluje zapalio na godišnji u Meksiko, op.a.). Samo neznatno“.

“Da je Trump na vlasti, sad bi bilo proljeće’

@cowboyrikter75

GOVERMENT SNOW IF IT WAS TRUMP IN OFFICE IT WOULD SPRING #foryoupage #snow #trump #fyp #govermentsnow

♬ original sound – Rikter

Ovo je vladin snijeg. Samo pada s ruke, čak nije ni mokra, tvrdi drugi korisnik, uz jasno poruku: “Da je Trump na vlasti, sad bi bilo proljeće’

Za njihove dokaze postoji i jednostavno objašnjenje – smeđa tvar koja se vidi na površini snijega zapravo je čađa, a kod topljenja snijega, snijeg ispočetka apsorbira vodu. Da su snimali koju minutu dulje, vidjeli bi i snijeg kako se topi.

Povratak na Net.hr