HEROJSKI ČIN

E, TO JE PRAVA MAJKA: Pogledajte kako je slonica 11 sati spašavala mladunče iz bunara

Majka slonica 11 je sati neumorno kopala i pokušavala spasiti svoje mladunče zatočeno u bunaru kraj indijskog mjesta Charta. Uz pomoć ljudi, požrtvovna majka uspjela ga je izvući.

Poznato je da su slonovi jedna od najinteligentnijih i najemotivnijih stvorenja na planeti. Njihove obiteljske veze su toliko jake i složene da gubitak članova krda doživljavaju slično kao što ljudi doživljavaju gubitak voljenog bića.

Izbezumljena slonica nije željela napustiti svoje mlado i punih ga je 11 sati pokušavala izbaviti iz bunara u koje je upalo. Seljaci iz indijskog mjesta Chart rado su joj priskočili u pomoć nakon što ih je dozvao njezin očajnički plač.

Na žalost, majka je pogoršala stvar slučajno gurnuvši blato u bunar koje je umalo ugušilo slonića, no seljaci su joj uspjeli odvući pozornost i maknuti dio tla koji joj je smetao da dođe do svog mladunčeta.

Hrabra majka i njen slonić razmijenili su nježnost i otišli ne obazirući se na okupjene ljude, a snimka njenog herojskog čina dirnula je čitav svijet.

 

Povratak na Net.hr