Dobio posao kod Kusturice nakon što je dao otkaz uz trubače

Amerikanca, koji je u Njujorku dao otkaz uz pesmu “Ženi nam se Vukota”, Kusturica primio da radi na Mećavniku

Emir Kusturica zaposlio je Džoija Defrančeska na Mećavniku. Ovaj dvadesttrogodišnji Amerikanac postao je zvezda Jutjuba onog trena kada je objavljen snimak kako svom šefu u jednom njujorškom hotelu podnosi otkaz, dok njegov bend svira “Ženi nam se Vukota”.

Veliko mi je zadovoljstvo da pozdravim simbol američke recesije, Džoija Defrančeska. Ja, kao građanin sveta, cenim hrabrost i junaštvo, pa ću ovako javno Džoiju ponuditi posao na Mećavniku! A samim tim ću pomoći i recesiji u Americi – rekao je proslavljeni reditelj na konferenciji u Ministarstvu kulture upriličenoj povodom petog filmskog festival Kustendorf, koji će se održati od 17. do 23. januara u Drvengradu.

Džoi, hotelijerski radnik, nije mnogo oklevao, već je uz širok osmeh prihvatio Kustinu ponudu.

Velika mi je čast i to je poziv koji se ne odbija – kazao je mlađani Amerikanac.

Svoje umeće moćiće da pokaže većkoliko sredinom januara pred brojnim gostima koji će okupirati Mokru Goru kako bi prisustvovali festivalu u čijoj se finalnoj selekciji našlo 20 filmova iz celog sveta, a žiri će činiti Lejla Hatami, Pjer Edelman i Zoran Cvijanović.
Kao specijalni gost na petom Kustendorfu pojaviće se i čuveni glumac Benisio del Toro. On je izrazio želju da dođe na festival, a Kusturica će ga dočekati raširenih ruku.

Inače, Del Toro će igrati glavnu ulogu u novom Kusturičinom filmu “Pančo Vilja”, iako je prvobitno bio planiran Džoni Dep.

Povratak na Net.hr