PREKRŠILI MJERE

DEPORTIRANI S BALIJA ZBOG NESLANE ŠALE: Pokušali ući u trgovinu s lažnim maskama i gadno se opekli; ‘Htio sam zabaviti ljude…’

YouTuberi će biti deportirani čim to bude moguće, nakon što se testiraju na Covid-19. Trenutno su smješteni u pritvoru imigracijskog ureda i čekaju na let

Dvoje YouTubera, o kojima smo već pisali, ipak moraju napustiti Bali jer su snimili video na kojem je jedan od njih prekršio epidemiološke mjere, piše stuff.co.nz.

Josh Paler Lin i Leia Se na snimci pokušavaju ući u trgovinu bez zaštitne maske na licu, što ne uspijevaju. Lin je tada kolegici na licu naslikao masku i nakon toga je uspjela ući. Video koji je objavljen 22. travnja postao je viralan.

SADA IM VIŠE I NIJE TAKO SMIJEŠNO: Zbog sprdnje na račun nošenja maski oduzete su im putovnice, a prijeti im i deportacija

U Indoneziji se strogo pridržava epidemiološkog pravila oko nošenja maski. Policija novčano kažnjava prekršitelje po prvom prekršaju, dok strance deportira po drugom prekršaju.

Iako se radilo o Linovom i Seovom prvom poznatom prekršaju, njihov video je privukao toliko pozornosti da su im balijske vlasti oduzele putovnice. Lin je navodno s Tajvana, ali živi u SAD-u, dok je Se ruska državljanka.

“Bilo je logično da ih se dratičnije kazni, ne samo novčano, već i deportacijom. Oni nisu samo prekršili mjere, već namjerno provocirali u javnosti i prkosili zdravstvenim smjernicama”, rekao je Dewa Nyoman Rai Dharmadi, šef civilne zaštite Balija.

Lin je u međuvremenu uklonio video sa svog YouTube kanala, a nekoliko dana kasnije objavio je video u kojem se zajedno s kolegicom i odvjetnikom ispričavaju zbog tog čina.

“Namjera videa nije bila nepoštivanje ili apeliranje da se ne nose maske. Snimio sam vidio kako bih zabavio ljude jer sam YouTuber i moj je posao zabavljati ljude. Obećavam da to neću ponoviti”, objasnio je Lin koji je ovoga puta zaista nosio masku.

Jamaruli Manihuruk, regionalni šef ministarstva pravosuđa i ljudskih prava, kazao je kako će Lin i Se biti deportirani čim to bude moguće, nakon što se testiraju na Covid-19.

“Stranci koji ne poštuju zakone i pravila u Indoneziji suočeni su s deportacijom“, kazao je Manihuruk. Lin i Se su trenutnu smješteni u pritvoru imigracijskog ureda i čekaju na svoj let.

Imaš komentar?

Povratak na Net.hr