TOTALNO ZBUNJUJUĆE

DAME I GOSPODO, LIFT U DALMACIJI! Ne, nije fotošop, zbilja su ovako označeni katovi. Biste li se snašli u njemu?

Ono kad broj 1 ne označava prvi kat i onda se dogodi domino efekt

U većini dizala katovi su označeni brojevima na način da svaka tipka označava određeni kat. I uglavnom je to vrlo jednostavno: za prvi kat pritisnete broj 1, za drugi broj 2 i tako dalje. No, ne i u ovom liftu uslikanom u Dalmaciji.

Fotografija objavljena na Facebook stranici Dnevna doza prosječnog Dalmatinca prikazuje zbunjujuće napomene uz brojeve u liftu pa tako uz broj 2 stoji da je riječ zapravo o prvome katu, uz broj 3 da je riječ o drugome, a uz broj 4 da je riječ o trećem katu. Broj 1 se, naime, računa kao – polukat.

DALMATINAC OBJAVIO URNEBESNI OGLAS ZA AUTOMOBIL: ‘Idiotima više ne odgovaram na poruke i pozive’

Slična bizarnost u Zadru

“Kad digneš još polukat malo na crno van projekta pa poremetiš sve”, “Logično”, “Najbolje stepenicama”, šalili su se pratitelji stranice, a jednoga je ovaj prizor podsjetio na sličnu situaciju u Zadru.

“Zadar, vlaška zona grada, nebitno koja zgrada i koji kvart. Zgrada (naravno, novija) ima 4 ulaza – A, B, C i D. Ulaz A ima adresu 5/D. Ulaz B ima adresu 5/C. Ulaz C ima adresu 5/B. Ulaz D ima adresu 5/A. Ako netko opet napadne, neka se izgubi dušmanin”, napisao je i nasmijao mnoge.

Povratak na Net.hr