banner

Mozak baj baj

ČISTA PANIKA: 6 situacija u kojima je strah od paukova uzrokovao pravi kaos

Fobije mogu biti jako opasna stvar jer kada panika preuzme stvar u svoje ruke, zajamčen je čisti kaos. Primjerice, ljudi koji se boje paukova spremni su riskirati život zbog bezazlene životinjice jer je u tom trenutku doživljavaju kao najveću prijetnju.

U nastavku prenosimo nekoliko situacija u kojima su se fobije pokazale stvarno kobnima.

1. Majka iskočila iz automobila u kojem je bio i njezin sin

Angela Kipp iz Indiane izlazila je iz svojeg prilaza na cestu kada je vidjela pauka na ramenu. Istog je trenutka iskočila kroz prozor, a u autu koji se kretao prema ulici ostao je njezin devetogodišnji sin.

On se uspio provući do volana i pokušao je zaustaviti auto kočenjem, no slučajno je nagazio na gas i sudario se sa školskim autobusom. Autobus je bio prazan pa na svu sreću na kraju nitko nije stradao, prenosi Cracked.

2. Vatrom protiv pauka

Muškarac iz Seattlea primijetio je pauka dok je prao rublje te je odlučio da je najbolji način da ga se riješi – vatra. Uzeo je bocu spreja i upaljač te na koncu zapalio kuću i prouzročio štetu od 60.000 dolara.

Drugi muškarac iz Michigana primijetio je pauka dok je točio gorivo na benzinskoj postaji. Iz džepa je izvadio upaljač i uspio zapaliti pauka – zajedno s benzinskom postajom i svojim automobilom.

3 Neočekivani roštilj

Par iz SAD-a jednog je proljetnog dana odlučio roštiljati. Izvadili su svoj roštilj i ostavili da se zagrije, a odjednom su vidjeli plamene koji sukljaju. Vatra je na kraju progutala roštilj, a za sve su bili krivi – pauci.

Naime, ustanovljeno je da roštilj nije bio hermetički zatvoren kada su ga spremali prije zime pa su se u njemu namnožili pauci koji su očito jako dobro gorivo i dali su svoj život kako bi potpuno uništili tuđi roštilj.

4 Poštar prestao dostavljati poštu zbog paučine

Kevin Keating iz Kanade jednog je dana primijetio da mu više ne stiže pošta. Nazvao je lokalnu poštu i saznao da mu je poštar prestao dostavljati poštu jer je kaslić bio prekriven paučinom.

5 Umjesto obiteljskog nasilja pronašli muškarca koji se bori s paukom

Australska policija odazvala se na poziv stanara zgrade koji su prijavili obiteljsko nasilje. No, kada je policija stigla, zatekla je muškarca koji je vikao ‘Ubit ću te!’, ‘Umri, umri, umri!’ pauku s kojim se borio.

Susjedi su prijavili i žensko vrištanje, a muškarac je priznao da je to bio njegov vrisak jer se jako boji paukova.

6 Osjetljivi odvjetnik upucao umjetnog pauka za Noć vještica

Visoko pozicionirani odvjetnik iz Virginije stigao je na posao u ured koji je bio prigodno ukrašen paucima, šišmišima i bundevama za Noć vještica. Odmah je izašao iz ureda, odšetao do automobila, uzeo svoj pištolj i po povratku u ured skinuo jednog pauka, odložio ga na stolac i propucao.

Kolegama je zaprijetio da će propucati svakog pauka u uredu ako ih odmah ne skinu. Tajnice su odmah prionule poslu, no odvjetnik je kasnije dobio otkaz zbog neprimjerenog ponašanja.

Povratak na Net.hr