SMIJEH JE NAJBOLJI LIJEK

‘BORUTANJE’ DRMA DEŽELOM: Slovenski predsjednik objavio žalosnu fotografiju i pokrenuo lavinu na Facebooku

U Sloveniji je izuzetno popularna Facebook grupa ‘boruting’ čiji članovi, inspirirani prošlotjednom fotografijom koju je na Instagramu objavio slovenski predsjednik Borut Pahor, stavljaju fotografije žalosnog izraza lica slikane uz neko stubište.

Prilikom svog nedavnog službenog posjeta Kairu je na Instagramu objavio je fotografiju na kojoj s melankoličnim izrazom lica poručuje “Iz Kaira, s nostalgijom”, uz tagove #domotožje (nostalgija) i #ljubodoma (najljepše je kod kuće), u neobičnoj pozi: s glavom položenom na mramorno stubište nekog raskošnog kairskog hotela.

To je, sudeći po reakcijama na društvenim mrežama, među Slovencima u samo nekoliko dana izazvalo masovni hipster-pokret, odnosno trend nazvan “boruting”, pri čemu “borutati se” znači fotografirati se žalosnog izraza lica uz neko stubište, te onda to objaviti na Facebooku ili Instagramu.

“Reakcije na predsjednikovu fotografiju su vrlo simpatične i iskrene, ali je čudno da je ona izazvala više zanimanja od službenih predsjednikovih razgovora s egipatskim predsjednikom Abdulom Fatahom al Sisijem, a prije toga i s kraljem Abdullahom II. u Jordanu”, rekli su medijima u Pahorovu kabinetu, na molbe da komentiraju pojavu “borutanja” na društvenim mrežama.

“Boruting” neki sada osuđuju kao neukusno izrugivanje na račun predsjednika, drugi pak smatraju da on na vješt način preko društvenih mreža komunicira s javnošću, što je važno jer su na jesen sljedeće godine izbori na kojima će se natjecati za svoj drugi mandat.

 

 

 

Povratak na Net.hr