VIDEO: Kada ovo vidite, poželjet ćete biti tamo sljedeće godine!

Festival cvijeća koji se svake godine održava u nizozemskom gradu Zundert, Bloemencorso je najveći takav festival na svijetu, a vjerojatno i najljepši, sudeći po snimci. Nevjerojatne skulpture i instalacije koje ‘šetaju’ ukrašene dalijama jedinstvene su u svijetu.

Iako je Nizozemska poznata po tulipanima, na festivalu cvijeća dominiraju dalije koje ukrašavaju ogromne skulpture od žice, kartona i papira.

U organiziranju ovog festivala sudjeluje cijeli gradić, koji broji tek 20.000 stanovnika. U sklopu festivala je i natjecanje između 20 grupa, za najljepšu ‘cvjetnu’ skulpturu.

Za festival se pripremaju mjesecima unaprijed, što niti ne čudi kada vidite kako sve to savršeno izgleda, no dani prije festivala su najstresniji, jer cvijeće koje koriste za svoja ogromna umjetnička djela mora biti svježe, pa stanovnici nerijetko rade danonoćno da bi postigli željeni rezultat.

Za sve one koje bi htjeli doživjeti djelić tog cvjetnog festivala, umjesto avionskih karti za Nizozemsku, mi vam možemo ponuditi ovaj video. Uživajte!

Povratak na Net.hr