VIDEO: Hoćemo li u budućnosti udisati hranu?

Sigurno ste sto puta poželjeli da postoji neka fina hrana od koje se nećete udebljati niti jednog jedinog grama. Nešto takvo se napokon i pojavilo. Američka tvrtka proizvela je prvi ‘inhalirajući desert’.

Tvrtku Vaportrim inspirirala je tehnologija elektronskih cigareta koje pretvaraju nikotinsku tekućinu u paru koja je navodno manje štetna od dima prave cigarete. Vaportrim je, tako, izumio sličan gadget koji bi pomogao ljudima u održavanju težine.

Ovaj inhalator omogućava ljudima da doslovno udišu slatkiše kao što su mafini ili voćne tortice i to s 0 kalorija, što tvrtka posebno naglašava, nazivajući svoj proizvod “prvim desertom bez kalorija”.

Uz zapakirani inhalator priložena je čitava stranica ‘znanstvenih dokaza’ koja bi trebala uvjeriti ljude u vjerodostojnost proizvoda. Na internetskoj stranici tvrtke objavljeno je i istraživanje čiji je zaključak da čak 75 posto onoga što okusimo procjenjujemo na osnovi mirisa, tako da bi, kad bi udahnuli ‘finu’ paru, mozak primio poruke od receptora za okus i miris, te otpustio hormone koji tijelu ‘govore’ da je sito. Prema tome, osjećaj sitosti dolazi prvo iz nosa, a tek onda iz želuca, pa bi se konzumacijom ovog inhalatora osjećali potpuno sito.

Vaportrim uspoređuje učinak inhalatora s osjećajem sitosti kojeg imate nakon što se par sati proveli spremajući slatki desert, bez da ste ga i probali.

Nakon svih tih priča, pogledajte video koji je snimila djevojka dok je isprobavala ‘slatki inhalator’ pa prosudite sami je li Vapertrim samo pokušaj ‘prodavanja magle’ ili stvar koja stvarno funkcionira. Maloprodajna cijena ovih malih ‘čuda’ u 14 okusa je 9,95 američkih dolara.

Povratak na Net.hr