ZAISTA GROZNO

STIGLA JE ‘MOMO’: Jezivi lik i još gora igra širi se WhatsAppom, nakon nasilnih slika i izazova, slijedi nešto stravično…

Novi, jezivi lik po imenu Momo proširio se internetom, a nazivaju ju Slenderman za 2018-u.

‘Momo’ je viralni izazov koji navodi djecu da u svoj WhatsApp dodaju kontakt koji ih onda progoni nasilnim slikama i izazovima, od kojih je posljednji da dijete počini samoubojstvo, piše Daily Mail.

Groteskna japanska lutka

Izazov je prvo krenuo kada je slika bizarne ženske lutke počela kružiti internetom. Groteskna lutka ima izbuljene oči i iscerene, stisnute usne, a autor joj je japanski umjetnik Midori Hayashi, poznat po izradi horor lutaka.

Kako bi pojačao faktor jezivosti, umjetnik koristi ostatke životinja kako bi stvorio tijela svojih lutaka. No posebno je fokusiran na stvaranje očiju, što je vidljivo i kod lutke ‘Momo’ s ogromnim, izbuljenim zjenicama. Osim ogromnih očiju, lutka ima i ogromna usta koja su zakrivljena prema gore na uskome licu.

https://www.instagram.com/p/BmSfEC0Atlx/?tagged=momo

Iako je autor lutke, Midori nema veze s ovim izazovom koji kruži internetom, a koji je već privukao djecu iz Sjedinjenih Država, Argentine, Francuske, Meksika i Njemačke, te je možda povezan sa smrću 12-godišnje argentinske djevojčice.

Sumnjivo samoubojstvo djevojčice

Mlada je Argentinka vlastite video snimke tijekom serije izazova prije no što je počinila samoubojstvo te policija istražuje postojili li povezanost između njene smrti i ‘Momo’ izazova.

https://www.instagram.com/p/BllV1GKg0st/?taken-by=momochilena

I vlasti u drugim državama zabrinute su zbog potencijelne štete novog izazova koji i dalje kruži internetom preko aplikacija sruštvenih medija kao što je WhatsApp.

Izgleda da se ponavlja situacija sa Slendermanovim izazovom koji je poharao internet prije nekoliko godina, kada su nekoliko djece njihovi prijatelji izboli na smrt. Izmišljeni lik koji potječe iz umjetničkog natjecanja iz 2009. bio je predstavljen kao jeziva figura s dugim udovima i praznim licem.

Novi Slenderman?

https://www.instagram.com/p/BmSGM4Ug_4h/?taken-by=momochilena

Nakon što je Slendermanov lika počeo kružiti internetom kao i danas Momo, tinejdžeri i djeca počeli su padati pod utjecaj jezivih priča nastalih oko lika.

Djevojčice 19 puta izbole prijateljicu, isplanirale čak tri scenarija ubojstva

To je postao toliki problem da je Morgan Geyser (15) iz Wisconsina navukla svoju prijateljicu 2014. u šumu te ju s još jednom djevojkom izbola 19 puta. Ubojica je kasnija tvrdila kako je to učinila kako bi impresionirala izmišljenog lika Slendermana te je osuđena na 40 godina u psihijatrijskoj bolnici. A nedavno je bio i sličan ‘izazov plavog kita’, koji je isto navodno rezultirao smrću djece i tinejdžera.

https://www.instagram.com/p/BmSaziQgAxz/?tagged=slenderman

Povratak na Net.hr