POPUT CRNE UDOVICE

NA TISUĆE DJECE DANAS NIJE SMJELO U ŠKOLU: Posvuda su lažne udovice, sad će se i mladi izleći, totalni užas

Ovoga četvrtka tisuće djece ostalo je doma jer su se u njihovim školama nastanili izuzetno opasni pauci

Lokalno vijeće u istočnom Londonu evakuiralo je dvije osnovne i dvije srednje škole kako bi tretiralo invaziju paukova lažnih udovica prije no što se mladi počnu izlijegati iz jaja, piše Mirror.

Tako je nekoliko tisuća djece u istočnom dijelu Londona ostalo doma dok su stručnjaci za kontrolu stetočina čistili škole u pokušaju da spriječe dolazak na svijet nove generacije pauka ubojica.

Potencijalno smrtonosni za djecu

Pauk lažna udovica, najotrovniji pauk u Ujedinjenom Kraljevstvu, tamne je boje s narančastom šarom i okruglim tijelom i veličine 9,5 do 14mm. Iako je tako nazvan bog sličnosti s smrtonosnom crnom udovicom, ugrizi ove vrste rijetko izazivaju smrt ali mogu biti jako bolni. Simptomi uključuju jaku bol koja se širi s mjesta ugriza i groznicu, no mogu biti i smrtonosni ako mlado i ranjivo dijete bude ugriženo na posebno osjetljivo mjesto.

Ravnateljica osnovne škole Star Primary Lisle Von Buchenroder, rekla je kako je škola bila prisiljena na zatvaranje kako bi kontrola štetočina mogla uništiti jaja prije no što se mladi pauci krenu izlijegati. U pismu roditeljima rekla je kako su lažne udovice otkrivene tijekom rutinske kontrole, te da se najezda pauka trenutno odnosi samo na vanjski okoliš škole, no da je potrebno hitno riješiti problem prije izlijeganja novih paukova.

SNAŽNI GRČEVI, PULS SLABI, DELIRIJ… Evo što vam se, iz minute u minutu, dogodi kad vas ugrize crna udovica

Škole bi se trebale otvoriti u petak, no roditeljima je rečeno da prate obavijesti.

Povratak na Net.hr