Najveća je obožavateljica Hello Kitty, a nije dijete

Asako Kanda, 39-godišnja recepcionerka, cijeli svoj život skuplja stvari koje na sebi imaju bilo kakvu oznaku poznate mace tvrtke Sanrio, Hello Kitty. No, njena je posljednja želja, kako kaže, imati Hello Kitty lijes i sprovod u istom tonu.

Kada je kao 11-godišnja djevojčica specijal-201201270582004-Japanci Asako Kanda pokazala veliku ljubav i fascinaciju s Hello Kitty, nitko nije mislio da će se ta ljubav pretvoriti u životnu opsesiju, pa čak niti ona.

U osnovnoj školi, Asako si je počela kupovati Hello Kitty olovke, pa izrađivati Hello Kitty šalice, a čak si je i napravila Hello Kitty pregaču za sat domaćinstva. No, ta ljubav nastavila se razvijati čak i kada je postala tinejdžerica, pa zatim i odrasla žena.

Asako trenutno posjeduje preko 4.500 Hello Kitty stvari, čime je i 2011. ušla u Guinnessovu knjigu rekorda. No, Sanrio se uvijek trudi da takvima kao Asako bude što lakše, izbacujući na tržište sve moguće i nemoguće potrepštine i dekorativne stvari s temom Hello Kitty. Pa tako Asako ima i Hello Kitty toster, sušilo za kosu, pa čak i tavicu.

Asakin muž, Hiroyuki, pazi da si njegova žena ne da previše ‘slobode’ kada kupuje Hello Kitty stvari, no u njenom hobiju je podržava, te tvrdi kako je ponekad ljubomoran na nju, jer mu se taj hobi čini zabavnim.

No, Asakina ultimativna želja je živjeti u Hello Kitty kući koja bi na krovu imala ogromne mačje uši, a za posljednji počinak želi lijes u obliku te mačke i sprovod s Hello Kitty temom.

Povratak na Net.hr