ODUŠEVIO REGIJU

‘AUTOHTONI BALKANAC’: Frajer iz Sarajeva preveslao policajce, pogledajte kako se izvukao iz kazne za nenošenje maske

Nošenje maski na otvorenom u Sarajevu na snazi je od 15. listopada, a kazna iznosi 500 konvertibilnih maraka

Prilog ekipe televizije NOVA BH s ulica Sarajeva postao je hit u regiji zbog muškarca koji se na urnebesan način pokušao izbjeći kaznu za nenošenje maske na otvorenom kada je prolazio pokraj policajaca.

Naime, u Sarajevu je obavezno nošenje maski na otvorenom od 15. listopada, a prekršitelji mogu dobiti kaznu od 500 konvertibilnih maraka (oko 2.000 kuna).

CURA IZ BIH ODUŠEVILA URNEBESNIM ODGOVOROM U ULIČNOJ ANKETI: Evo koja joj je najbeskorisnija aplikacija na mobitelu

“Visoka novčana kazna razlog je zašto građani, oni koji ne nose maske, na razne načine pokušavaju izbjeći sankcije. Ovako to radi ovaj građanin Sarajeva”, rekao je reporter kada se u videu pojavio Sarajlija koji je počeo trčati kada je ugledao policajce, da bi nekoliko metara dalje stavio masku i nastavio hodati.

Naime, nošenje maske nije obavezno pri džogiranju, kao i kod aktivnosti poput bicikliranja, vožnje motora i električnih romobila, a ne nose ih ni sportaši na utakmicama i treninzima.

‘Džogera’ možete vidjeti od 1:33 minute.

Snalažljivi Sarajlija oduševio je regiju, a snimka se širi društvenim mrežama.

“Kakav pokazatelj apsurdnosti naših mjera”, “Ima li gospodina na listi za vijećnika da glasam?”, “Autohtoni Balkanac”, “Počet će svi trčati po gradu”, “Što čovjek uštedi pare nabrzaka”, “Koji kralj, svaka mu čast”, “Ovaj je prešao igricu”, samo su neki od komentara.

Povratak na Net.hr