Veći od života

10 ISTINITIH PRIČA KOJE KAO DA SU ISPALE IZ FILMOVA: Ubojice, junaci i luđaci kakvih nema niti na velikom platnu

Stvarnost zna biti puno zanimljivija i bizarnija od filmova. Zato se uostalom i mnogi filmovi baziraju na istinitim događajima. U nastavku vam prenosimo 10 takvih priča iz stvarnog života koji su vrlo plodan materijal za filmsko platno.

10. Opasne blizanke

Blizanke Alexandria i Anastasia Duval bile su atraktivne plavuše iz New Yorka koje su živjele i davale tečajeve joge na Havajima. Ako vam se to čini kao dobre premisa za humorističnu seriju, čekajte ostatak priče. Sestre su sudjelovale u bizarnoj prometnoj nesreći u kojoj je Anastasia izgubila život.

Svjedoci kažu da su se sestre svađale u terenskom vozilu i naglo skrenule lijevo te se stropoštale niz liticu visoku 60 metara. Anastasia je poginula na licu mjesta, a Alexandria se nastavila boriti za život. Tada je izašlo na vidjelo da je za sestrama raspisana tjeralica u više američkih država te da su zapravo Alison i Ann Dadow. Policija ih je tražila jer su u više država otvorile studio za jogu i sve ih iznenadno zatvorile i pobjegle s novcem od članarina dok su račune ostavile neplaćene.

Alexandria se na kraju oporavila i optužena je za smrt svoje sestre te čeka suđenje.

9. Ponovni susret

Helen Andre i Davy Moakes bili su zaručeni 1951., no roditelji su ih rastavili. Sa slomljenim srcima živjeli su ostatak života, no uspjeli su ostvariti normalne i sretne živote. 65 godina kasnije, Helen je odlučila potražiti Davyja uz pomoć svoje kćeri nakon što je po treći put postala udovica. Davy je nadživio dvoje svoje supruge  i bio je presretan kada se ponovno susreo s Helen. Par se konačno vjenčao 2016., pa su tako možda imali najduže zaruke u povijesti.

8. Kandidat

Dick Marple je služio već četiri mandata u New Hampshireu iako se zalaže za micanje klora iz vode. Redovito prosvjeduje protiv klora, a to je radio i za vrijeme nedavnih lokalnih izbora. Marple je sjedio ispred glasačkog mjesta i poticao ljude da glasaju za njega, no ta da ga je privela policija. Razlog nije bio remećenje izbora već Marpleova neplaćena kazna za vožnju bez dozvole.

Marple je priveden i kasnije pušten nakon što je platio kaznu od 4.000 dolara, no rezultate izbora morao je dočekati u pritvoru. Tako je postao samo još jedan političar koji je pobjedu na izborima i svoj peti mandat dočekao iza rešetaka.

7. Posao iznutra

Leston Lawrence radio je u kanadskoj riznici i krijumčario zlato koje bi prodavao na crnom tržištu. No, problem je u tome što se u riznici provode tako rigorozne provjere da tužilaštvo ne može dokazati kako je krao. Lawrence se brani time da uopće nije riječ o ukradenom zlatu, a na tužilaštvu je breme da dokaže ne samo da je riječ o zlatu iz riznice već objasni i kako ga je osumnjičenik uopće ukrao.

Za sada teroriziraju da je nadmudrio stari sustav kamera i provjera te da je zlato krijumčario u rektumu, a dobro su mu došla i poznanstva sa zaposlenicima. Iako još niti jedna teorija nije dokazana, tužitelj je kazao da su isprobali jednu metodu i ustanovili da drži vodu.

6. Hvatanje Chickyja

Henry Gaston iz Pittsburgha ne posjeduje kokota, ali mu kokot Chicky stvara velikih problema. Naime, u granicama grada zabranjeno je držati ovu životinju, a Chicky si je baš odredio njegovo dvorište kao svoj trajni dom. Kokot je vrlo glasa i svako jutro budi cijelo susjedstvo pa je Henry završio na sudu i naređeno mu je da uhvati kokota i zaustavi njegovu vladavinu terora.

Kokota su već pokušavali uhvatiti i susjedi, vatrogasci i služba za životinje, no to im nije pošlo za rukom. Henry je obećao da će počistiti dvorište kako Chicky više ne bi dolazio, ali nije mogao prihvatiti presudu da ga mora uhvatiti. S time su se složili i susjedi koji tvrde da je kokot pametniji od svih njih zajedno pa se i sudac smilovao.

5. Heroj ulice

Michael Orchard (34) znao je da mora brzo reagirati. Kuća njegovog susjeda bila je u plamenu, a vatrogasaca nije bilo nigdje u blizini. Najviše se brinuo za susjedovog psa koji je ostao zatočen u kući. Hrabri Michael odlučio je biti junak i riskirati vlastiti život kako bi spasio psa. Autom se zaletio u susjedovu ogradu, razbio staklena klizna vrata, ušao u kuću, zgrabio psića i izjurio s njim van te tako postao pravi heroj ulice… skoro.

Naime, Michael je odmah uhićen i odveden u zatvor jer požara nije ilo. Junačina je jednostavno halucinirala od LSD-a i pritom počinila više kaznenih djela. No, kako mu je cilj bi plemenit, kazna mu neće biti tako drastična kao da je bio obični razbojnik.

4. Čudan desert

Mike (54) iz Nebraske naišao je na iznenađenje kada je raspakiravao stvari iz trgovine. U vrećici je pronašao paket kolača za koje je pomislio da ih je ostavila njegova pomajka. Prvi trag da nešto nije u redu bio je što su mu kolači bili ukusni jer njegova pomajka ne zna raditi tako fine kolače. Drugi trag bila su geometrijska tijela koja su počela kružiti njegovim vidnim poljem.

Mike je shvatio da je naišao na kolače od marihuane, no to mu nije baš pomoglo jer ih se već dobro najeo. Kako su se kolači pojavili u njegovoj vrećici, ostao mu je misterij, a ne sjeća se niti da je puzao po podu i kućnu mačku nazivao kujom.

3. Slučajni zastupnik

Glyve Nagell, član norveškog black metal benda Darkthrone postao je zastupnik u parlamentu jer su ga iz jedne stranke pitali mogu li ga staviti na listu. On je pristao jer je mislio da će ga izbjeći sama dužnost zastupnika jer će biti na niskom mjestu liste, no iz stranke su ga stavili na prvo mjesto izborne liste.

Nagell je tako sasvim slučajno završio kao zastupnik u parlamentu, unatoč tome što se njegova kampanja svodila na njegovu fotografiju s mačkom na kojoj piše ‘Ne glasajte za mene’. Nagell jedva čeka novu turneju s bendom, na koju će morati čekati četiri godine tj. kraj zastupničkog mandata.

2. Čovjek u koferu

Eritrejac koji se pokušao prokrijumčariti iz Italije u Švicarsku u putničkom kovčegu postao je viralni hit nakon što su ga spazili na granici. 21-godišnjaka su spazili jer im je kovčeg bio sumnjiv, težina je bila neravnomjerno raspoređena, a i bio je iznenađujuće težak. Policija je imala što za vidjeti kada je iz kovčega napokon izašao mladić visok 183 centimetra.

1. Spasitelj

U ljeto 2016., četiri kriminalca isplaniralo je pozvati dostavljača pizze u napuštenu kuću i opljačkati ga. Na njihovu nesreću, te večeri je dostavljao i vlasnik pizzerije. Na njihovu još veću nesreću, vlasnik je bio zastupnik u senatu. No, niti to nije kraj njihove nesreće jer se prije političke karijere bavio američkim nogometom i igrao za profesionalni klub Oakland Raiders. Napoleon Harris je vrlo brzo osujetio plan lopovima, a oni su pobjegli glavom bez obzira pred 191 cm visokim i 113 kilograma teškim političarem/nogometašem.

Lopovi su pobjegli u kombiju kojeg je policija kasnije i našla. U njemu su našli krv nestale osobe pa su trojica od njih završila u zatvoru zbog ubojstva. Harris je tako počeo i svoju četvrtu karijeru  – superheroja detektiva.

Imaš komentar?

Povratak na Net.hr