VIDEO: Lovci na blago oduševljeni otkrićem

Nakon više mjeseci promatranja fotografija, radarskih snimki i sličnih dokaza o neobičnom objektu na dnu Baltičkog mora, skupina lovaca na blago konačno se spustila u mračne dubine.

Sezona lova na blago počela je neobičnim otkrićem za koje članovi ekspedicije Ocean X Team još uvijek nisu sigurni što predstavlja.

Nakon prvih promatranja činilo se da je riječ o običnoj stijeni, no nakon pomnije analize shvatili su, kažu, da se radi o objektu koji ima oblik gljive, a uzdiže se oko 4 metra iznad morskog dna.

Tajanstvena formacija ima i otvor oblika elipse koji izgleda kao da vodi u dubinu strukture, no za sada nisu uspjeli zaviriti u unutrašnjost objekta.

I dok znanstvenici analiziraju uzorke ekspedicije, Stefan Hogeborn, jedan od članova ekipe koja je imala priliku zaroniti u Baltičko more, priznaje da je iznenađen otkrićem i da u 20 godina koliko se bavi poslom nije naišao na nešto tako neobično.

Spekulacije da je riječ o drevnom izvanzemaljskom brodu tako se samo nastavljaju, a prve snimke s dna mora pogledajte ovdje:

Povratak na Net.hr