JOŠ NA SNAZI

VEĆ 60 GODINA: Gradić u Francuskoj ima dobar razlog zašto je zakonom zabranio slijetanje izvanzemaljcima

Nismo sigurni jesu li nas izvanzemaljci posjetili, ali znamo gdje neće sletjeti.

Gradić Châteauneuf-du-Pape na jugu Francuske već 60 godina gradskim propisom zabranjuje slijetanje ili prelijetanje izvanzemaljcima, prenosi Unexplained Myteries.

TVRDILI SU DA SU IH OTELI IZVANZEMALJCI: Stručnjak ima odgovor

“Svaka letjelica, poznata kao leteći tanjur ili leteća cigara koja će sletjeti na teritorij pod jurisdikcijom grada, smjesta će biti zaplijenjena i stavljena pod nadzor” stoji u gradskom statutu. Odredba je donesena 1954, nakon što je jedan mještanin tvrdio kako je vidio “dvojicu bića u opremi za ronjenje kako izlaze iz letjelice oblika velike cigare”.

Današnji gradonačelnik Claude Avril niti ne pomišlja na to da promijeni zakon o NLO-u, jer se daje gradu poseban šarm i “zbog njega se priča o nama”.

A upravo je turizam glavna gospodarska grana ovog mjesta. Čak i originalno donošenje zakona 1954. je najvjerojatnije bio marketinški potez.

“U to vrijeme, svi su pričali o izvanzemaljcima i nepoznatom, bilo je u modi i puno je priča kružilo” objašnjava Elie Jeune, sin tadašnjeg gradonačelnika Luciena Younga. “Želio je napraviti svojevrsni oglas za Châteauneuf . Bio je to genijalan marketinški potez i besplatan” zaključuje.

Povratak na Net.hr