STRAVIČAN NASTAVAK

SNIMIO JEZIVU BEBU-DUHA KOJI GA PROGANJA: ‘Počeo mi se pojavljivati u snovima, a sada je prešao u stvarni svijet’

Jezivi duh djeteta ga proganja u snovima, ali i na javi već četiri mjeseca. A sada je na mobitelu otkrio snimku koja mu je sledila krv.

Pisac i umjetnik Adam Ellis još je u kolovozu podijelio priču o tome kako ga proganja duh malenog dječaka po imenu “Dragi David”. Nisu svi duhovi loši, ali ovaj ga je, tvrdi, pokušao ubiti.

Imao je paralizu sna

“Počeo mi se pojavljivati u snovima, ali mislim da je sada prešao u stvarni svijet, što ne zvuči dobro. Prvi put kad sam ga vidio, proživljavao sam paralizu sna. Vidio sam dijete kako sjedi u zelenoj stolici za ljuljanje u podnožju mog kreveta”, objašnjava Adam.

Kao vrstan ilustrator, uspio ga je i nacrtati. Kaže kako je dječak imao deformiranu glavu s velikim udubljenjem na jednoj strani.

Duh dječaka i dalje je bio krajnje jeziv i neko vrijeme samo zurio u Adama. Onda su stvari postale još strašnije kad je “izašao iz stolice i počeo se kretati prema krevetu”.

Ako je to bio loš san, to bi trebala biti točka u kojoj se budite, palite sva svjetla te provjeravate ormare i ispod kreveta. Ali Adam ističe da se nije mogao pomaknuti zbog paralize sna.

‘Ti si vidio Dragog Davida’

Nekoliko noći poslije, stvari su se dodatno zahuktale. Sanjao je djevojčicu koja mu je prišla u knjižnici i pitala ga: “Ti si vidio Dragog Davida, jelda?”

“U šoku sam izustio: ‘Koga?’, a ona je rekla: ‘Dragog Davida. Vidio si ga.’”, opisuje Adam.

Djevojčica mu je otkrila jedan uvjet: “Nikad mu ne postavljaj treće pitanje jer će te ubiti.”

Dragi David nastavio ga je proganjati u snovima. Adam ga je pitao kako je umro, a duh mu je odgovorio: “U nesreći u trgovini.” Postavio mu je i drugo pitanje: “Što se dogodilo u trgovini?”, na što mu je ovaj rekao da mu je polica pala na glavu.

Postavio zabranjeno treće pitanje

“U strahu sam ga pitao tko je prevrnuo policu, a onda sam shvatio da sam iskoristio treće pitanje i sjetio se što mi je rekla djevojčica u knjižnici. David nije odgovorio. U tom sam se trenutku probudio”, nastavlja.

Sljedećih je dana David guglao nesreće u gradu, ali nije uspio pronaći ništa o dječaku Davidu koji je poginuo u trgovini. Slučajno ili ne, u to se vrijeme iznajmljivao stan iznad njegova, veći i udobniji. Adam se preselio. Prolazili su dani i noći, ali duh se nije pojavljivao – sve dok se u novom stanu nisu počele događati čudne stvari.

“Već šest noći zaredom, moja mačka stane pred ulazna vrata točno u ponoć i samo bulji, kao da nešto vidi”, napisao je Adam uz fotografiju koju je podijelio na Twitteru.

Kada bi otvorio vrata, vani nije bilo nikoga, ali kaže da su mačke bile vidno uznemirene. “Dragi David me pronašao”, zaključio je.

Paranormalne pojave

I po svemu sudeći, nije ga ostavio na miru.

Adam je snimio je i jezive snimke na kojima se stolcu ljuljaju sami od sebe, a stvari padaju s polica.

No u međuvremenu, izgleda da se David malo primirio. A onda je uslijedio horor od kojeg mu se sledilo srce.

‘Ponovo sam ga sanjao’

“Prošle noći sam ga ponovo sanjao. Zurio je u mene, baš kao i prvi puta. Osjećao sam se paralizirano, ali ipak je nešto bilo drugačije. Iako sam bio dobrim dijelom nepokretan, osjećao sam se budnijim i da sam barem donekle mogao micati rukama. David me pogledao, a s užasom sam pretpostavio što slijedi. Ustat će i opet će doći do mene. Morao sam nešto napraviti. Mobitel je bio pored mene i nekako sam ga uspio primiti. Pomislio sam ‘Ako me David ubije barem možda uspijem snimiti barem neki dokaz’

Dohvatio mobitel u snu

Počeo sam slikati u mraku. I krenuo je – sišao sa stolice i počeo šepesati prema meni. Kretao se sporo, kao da mu je to veliki napor. Bio sam prestavljen ali sam nastavio snimati. Bio je sve bliže i bliže, cijelo vrijeme ne skidajući pogled s mene. Bili smo licem u lice. Počeo je nešto mumljati, pretiho da bih razumio. Vidio sam kako mu se oči okreću dok nisu postale potpuno bijele. Pokušao sam bježati ali sam i dalje bio prikovan za krevet. S užasom sam gledao kako se penje na moj krevet, i dalje mumljajući. I onda sam se probudio” opisuje Adam. Potresen, ustao se i spremio na posao.

Ma, to je samo sam, a onda…

“Bilo je strašno, ali uz kraju krajeva, to je samo san. Ne bih ni pisao o tome jer to nije ništa novo. Ali onda sam vidio nešto što me prestravilo” kaže Adam i nastavlja:

“Tražio sam sliku od neki dan na mobitelu i onda sav vidio 20 fotografija snimljenih noćas. Pogledao sam ih i srce mi se sledilo” opsuje Adam.

Kada se te slike posvijetle, užas postaje očitiji…

 

Povratak na Net.hr