Legende ili nešto više?

PET NAJUKLETIJIH ŠUMA SVIJETA: Nekima lutaju duhovi, druge su pune samobojica, a u trećima sam Vrag

Možda zbog bajki u kojima u kojima strašna bića uvijek žive u šumi, možda zbog stvarnih zvijeri, možda zbog tame i vlage, možda zbog društvenih izopćenika koji su tamo bježali, šume su se uvukle u podsvijest kao mjesto strave. A ove su još gore.

Huffingtonpost popisao je pet najstrašnijih šuma na svijetu. Neke su došle na popis zbog legendi, neke  zbog NLO-a, a neke su jednostavno jezive.

12 NAJUKLETIJIH MJESTA U HRVATSKOJ: Čuju se vriskovi i smijeh, a vlasnici su ginuli u misterioznim okolnostima

Šuma Aokigahara (ili Šuma samoubojica), Japan

Wildwood in Mt. FujiNaoko idilična šuma u podnožju planine Fuji, ima mučnu prošlost. Nakom mosta Golden Gate u San Franciscu, ovo je mjesto na kome se izvrši najviše samoubojstava. Samo u 2010., 247 osoba je pokušalo si uzeti život u ovoj šumi, od čega 54 uspješno.

Jedni to pripisuju demonima iz japanske mitologije s kojima je ova šuma povezana. Drugi tvrde da je uzrok u gustoći raslinja koje prigušuje zbukove, a treći da se zbog szijenih drveća laoku izgubiti.

Neki izletnici čak označavaju svoj putšto dodatno pojačava jezu – hofdajući često naiđete na odbačene predmete ili ucrtane simbole.

Epping Forest , Eseks, Engleska

Veličina i gustoća šume učinile su je popularnim mjestom za skrivanje kriminalaca i trupala. Od 1960. godine u šumi je pronađeno na desetine tijela žrtava ubojstava. Nije ni čudo što se vjeruje kako u šumi ima duhova.

Neki čak tvrde da ćete, ako se vozite u leru do Hangmans Hilla (Brda krvnika), osjetiti kako vas nešto vuče uzbrdo. No čak i ako ste od onih koji ne vjeruju u takve stvari, obuzet će vas jeza od samog izgleda šume, s drvećem koje datira iz davne 1800.

Pine Barrens, SAD

Batsto Village Houses at DawnGusta šuma proteže se preko više od pola milijuna hektara i sedam okruga u New Jerseyu. Područje je cvalo sve do početka industrijske revolucije i vrvjelo od pilana, papirnica i ostalih manufakura.

Međutim, kada je otkriven ugljen zapadno od ovog područja, stanovništo je otišlo, ostavljajući za sobom gradove duhova, a neki kažu i mnogo više.

Najpoznatiji stanovnik šume je Vrag iz Jerseya. Prema legendi, stvorenje je 1735. rodila Deborah Leeds, kao trinaesto dijete. Imalo je kožnata krila, glavu koze i kopita. Odletjelo je kroz dimnjak iz kuće i nastanilo se u šumi. Od tada Vrag ubija stoku i vreba stanovnike Južnog Jerseya.

Hoia-baciu šuma, Rumunjska

Od dana kada je vojni tehničar tamo navodno fotografirao NLO 1968., ova šuma je širom svijeta došla na glas kao paranormalna. Oblast je poznata i kao “Bermudski trokut Transilvanije”, zbog vjerovanja da je šuma neka vrsta portala u kojem posjetitelji nestaju.

Drugi ljudi koji su prolazili kroz šumu ( a da pritom nisu teleportirani) tvre da su neobjašnjivo dobili osipe, osjećalli mučninu i tjeskobu. Jeziv ugođaj pojačavaju nakrivljena stabla u nekim dijelovima.

Schwarzwald, Njemačka

German village in SchwarzwaldKroz gusto drveće ove crne šume jedva se probija sunčeva svijetlost. Vjerovanja u vezi ove šume su više fantastična nego paranormalna. Vjeruje se kako bezglavi jahač na velikom belom konju otima žene i odvodi ih u svoju podvodnu jazbinu, gdje živi sa nimfama, dobrim patuljcima i vukodlacima.

Nije ni čudo što se većina bajki braće Grimm odvija baš u ovoj šumi.

Povratak na Net.hr